HABER MERKEZİ - Rusya, Ukrayna’ya başlattığı askeri hareketin 14’üncü gününde bazı kentlerde sivil tahliyeler için ateşkesi ikinci kez uzattı. Batılı devletlerin ekonomik ve kültürel yaptırımlarına karşı Rusya da bazı ürünlere ihracat yasağı getirdi. 

Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri hareket 14’üncü gününde. Rusya, sivil tahliyeler için dün aldığı ateşkes kararını uzattı. Başkent Kiev dahil olmak üzere Çernihiv, Sumi, Harkov ve Mariupol kentlerinde sivillerin tahliyesi için Moskova saatiyle 10.00’dan itibaren tekrar geçici ateşkes ilan edildi.  

Savaş eksenli gelişen gündemler şöyle: 

08.45 RUSYA MERKEZ BANKASINDAN YAPTIRIM 

Rusya Merkez Bankası, yabancı para cinsinden satışları 9 Mart-9 Eylül tarihleri arasında askıya aldığını açıkladı.

08.00 FİTCH, RUSYA’NIN NOTUNU DÜŞÜRDÜ 

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, Rusya'nın kredi notunu "B"den "C"ye düşürdü.

07.00 ABD, POLONYA’YA PATRİOT GÖNDERİYOR 

ABD Avrupa Komutanlığı, 2 adet Patriot bataryasının savunma amaçlı olarak Polonya'ya gönderileceğini açıkladı.

02.30 PENTAGON POLONYA’NIN TEKLİFİNİ REDDETTİ 

Pentagon, Polonya'nın uçaklarını Ukrayna'ya gönderilmek üzere ABD'nin emrine verme görüşünün NATO'da endişelere neden olduğu ve bu teklifin makul olmadığını açıkladı.

00.20 RUSYA ATEŞKESİ UZATTI 

Rusya, Moskova saati ile 10.00’da (Ukrayna saati ile 09.00) başlayan yeni bir geçici ateşkes ilan etti. Ateşkesle birlikte Kiev, Çernihiv, Sumi, Harkov ve Mariupol kentlerinde tahliye koridorlarına izin verileceği bildirildi. Rusya İnsani Yardım Koordinasyon Merkezi tarafından yapılan açıklamada, "Rusya, 9 Mart’ta Moskova saatiyle 10.00 itibarıyla ateşkes ilan ediyor ve insani koridorları oluşturmaya hazır" denildi.

Editör: Haber Merkezi