HABER MERKEZİ - Şam rejimine bağlı Difa El Wetani milislerin Qamışlo’da Kuzey ve Doğu Suriye İç Güvenlik Güçlerine yönelik saldırılarının endişe verici olduğunu belirten CENTCOM Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, “QSD'li ortaklarımıza destek vereceğiz” dedi. 

ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth McKenzie, Pentagon'da düzenlediği basın toplantısında 20 Nisan’da Difa El Wetani milislerinin Qamışlo’da Kuzey ve Doğu Suriye İş Güvenlik Güçleri’ne yönelik yaptığı saldırılara değindi. McKenzie, ülkenin kuzeydoğusundaki Qamışlo kentinde Suriye ordusu ile Suriye Demokratik Güçleri (QSD) arasında yaşanan çatışmalardan endişe duyduğunu belirtti. McKenzie, çatışmaların gelecek haftalarda daha da artabileceğini açıkladı. 

McKenzie, "Suriye güçlerinin QSD'nin gelir kaynağı olarak ilettiği petrol sahalarına baskı yapmaya çalışacağının farkındayız" dedi.

‘QSD’YE DESTEK VERMEYE DEVAM EDECEĞİZ’

McKenzie, "Orada neler olacağını göreceğiz ancak şu ana kadar o hattı tuttuk ve şu anda acil bir girişim göremiyorum" ifadelerini kullandı. QSD'nin Suriye'deki ABD askerlerini koruyan güç olduğunu ifade eden McKenzie, "Bu çatışmaları azaltmak için elimizden gelen yardımı yapacağız" dedi. McKenzie, "Suriye ordusunun oradan gideceğini sanmıyorum. Önümüzdeki haftalarda ve aylarda orada gerilim de artabilir. Her seviyede buna mukabele etmek için hazır olacağız. Tabii yapabilirsek öncelikli olarak diplomatik seviyede ya da konuşarak buna karşılık vermeyi tercih ederiz ama QSD'li ortaklarımıza destek vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

(MA)

Editör: Haber Merkezi