HABER MERKEZİ – El Bab kentindeki TSK üssüne Esad rejimine bağlı askerlerce saldırıda bulunulduğu öne sürüldü. Hayatını kaybeden ve yaralanan askerlerin olduğu belirtilen saldırıya dair henüz resmi açıklama yapılmış değil.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve denetimindeki Suriye Milli Ordusu’na (SMO) bağlı güçlerin bulunduğu El Bab kentindeki askeri üsse yönelik akşam saatlerinde bir saldırı gerçekleştiği iddia edildi. 

Kimi Twitter kullanıcıları tarafından paylaşılan bilgilere göre; saldırıda 2 asker hayatını kaybetti, 8 asker de yaralandı. 

Esad rejimine bağlı güçler tarafından gerçekleştirildiği öne sürülen saldırılara dair henüz resmi bir açıklama yapılmış değil.

Yaşanan saldırının ardından Şehba kantonunda bulunan Şeala Xirbet Şeala, Ziwîyan, Siroc, Nêrebiyê ve Radar köyleri, Til Rifet ilçesi ve Dêr Cemal beldesi, Efrîn’in Şêrawa ilçesine bağlı Aqibê köylerine yönelik eş zamanlı saldırı başlatıldığı öğrenildi.

Obüs, havan ve top atışları ile yapılan bombardımanla birlikte bölgede yoğun keşif uçağı hareketliliği yaşandığı belirtiliyor.

(MA)

Editör: Haber Merkezi