HABER MERKEZİ -  Irak’ta koronavirüs hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangında 58 kişinin hayatını kaybettiği, 70’e yakın kişinin de yaralandığı belirtildi.

Irak’ın güneyindeki Zikar vilayetinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) hastalarının kaldığı İmam Hüseyin Hastanesi'nde yangın çıktı. Gece saatlerinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesi sonucu kontrol altına alınabildi.

Zikar Sağlık Müdürü Ammar Al-Zamili, yangın sonrasında yaptığı ilk açıklama 20 kişinin yanarak can verdiğini, 5 kişinin de yaralandığını söyledi.

Ancak Irak resmi haber ajansının Zikar Sağlık Dairesine dayandırdığı habere göre, hayatını kaybedenlerin sayısı 58’e yükselirken, yaklaşık 70 kişi de yaralandı.

Hastanenin Kovid bölümünde oksijen tüpünün patlamasından kaynaklandığı düşünülen yangının kesin çıkış nedeni henüz açıklanmadı. Zikar Valisi Ahmed Ğani El-Hafaci de toplantı sonrası yaptığı yazılı açıklamada, yangının nedenlerini araştırmak için üst düzey bir komitenin oluşturması ve nihai raporun 48 saat içinde sunularak, kamuoyuna duyurulması kararı alındığını belirtti.

Irak Başbakanı Mustafa Kazimi, bazı bakanlar ve güvenlik yetkilileriyle, Kovid-19 hastalarının kaldığı hastanede çıkan yangını görüşmek için acil bir toplantı düzenledi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi