HABER MERKEZİ – İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Irak Başbakanı Mustafa Kazımi'den Tahran'a karşı silahlı mücadele yürüten Kürt partilerin “silahsızlandırılması ve Federe Kürdistan Bölgesi’nden çıkarılmasını” istedi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Tahran'a giden Irak Başbakanı Mustafa Kazımi, İran  Cumhurbaşkanı  İbrahim Reisi ile yaptığı görüşmenin ardından İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani ile bir araya geldi.

Şemhani, Irak Başbakanı’ndan Federe Kürdistan Bölgesi’nde bulunan ve Tahran’a karşı silahlı mücadele veren Kürt partilerin “silahsızlandırılması ve bölgeden çıkarılmasını” talep etti.

 İran'a karşı hareketliliğinin arttığını ve bunun iki ülke sınırları içinde endişe verici olduğunu söyleyen Şemhani, "Bu örgütlerin süratle silahsızlandırılması ve Irak'tan çıkarılması zaruridir" dedi. 

Kazımi de siyasi ve güvenlik alanındaki potansiyelini bölge ülkeleriyle daha yakın iş birliği ve istikrarın bozulmasına neden olan yanlış anlaşılmaların giderilmesi için harcamaya hazır olduklarını söyledi.

( MA)

Editör: Haber Merkezi