Netanyahu 'Kuzey Kıbrıs'ı işgal eden, Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde ordusuyla kadın ve çocukları katleden Erdoğan, İsrail'e vaaz vermesin' demişti.





Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye'den çekilmeye başlamasını İsrail'de erken seçim kararı izlerken, bugüne dek Başbakan Binyamin Netanyahu cephesini çok memnun eden ABD Başkanı Donald Trump'a ilk kez eleştiri okları yöneldi. Adalet Bakanı Ayelet Şaked "Bu adım, İsrail'e yardımcı olmazken Yahudi karşıtı Erdoğan'ı güçlendiriyor" dedi.

Ordu Radyo'suna konuşan Şaked, Trump'ın kararının 'İsrail için kötü' olduğunu belirtti.

Sputnik'teki habere göre, Şaked, "ABD Başkanı İsrail'in büyük bir dostu" dese de şu vurguyu yaptı:

"Bu adım, İsrail'e yardım etmezken, Erdoğan'ı güçlendiriyor ki, kendisi bir Yahudi karşıtı."

İRAN-HİZBULLAH ENDİŞESİ

ABD'nin Suriye'den çekilmesinin Lübnan'daki Hizbullah'a silah akışını artırabileceğini söyleyen aşırı sağcı kadın siyasetçi, "Biz kendimizi nasıl koruyacağımızı biliyoruz. İran'ın Suriye'de tutunup varlığının kalıcı hale gelmesini önlemek için gereken her şeyi yapacağız" diye konuştu.

İLGİLİ HABER: NETANYAHU: ORDUSU ÇOCUKLARI KATLEDEN ERDOĞAN İSRAİL'E VAAZ VERMESİN

ŞAKED: UMARIM KÜRTLER ERDOĞAN'I YENER

ABD'nin çekilmesinin Suriye'deki Kürt savaşçıları olumsuz etkileyecek olmasını da kınayan İsrailli bakan, şunları söyledi:
"Kürtler büyük kahramanlar. Onların sayesinde Batı'nın IŞİD'le savaşı başarıya ulaştı. Onlar müttefiklerimiz ve Türklere karşı verdikleri mücadaleyi kazanmalarını umuyorum. Umarım, uluslararası toplum Erdoğan'ın Kürtleri katletmesini önler."

OTOBÜSÜN ALTINA ATTI

Cuma günü New York Times gazetesi de adı açıklanmayan İsrailli bir yetkilinin "Trump, alenen İsrail'i otobüsün altına attı. Bu örnekte otobüs rolünde Rus ordusunun nakliye kamyonu var" sözlerini aktarmıştı.

NETANYAHU: KÜRT KATİLİ ERDOĞAN

Erdoğan'la söz düellosuna giren Netanyahu da cumartesi günü Erdoğan'ın bir açıklamasıyla ilgili Yahudilere saldırmakla suçlarken şu ifadeleri kullanmıştı:

"Kuzey Kıbrıs'ı işgal eden, Türkiye'nin içindeki ve dışındaki Kürt köylerinde ordusuyla kadın ve çocukları katleden Erdoğan, İsrail'e vaaz vermesin."

Trump, baştan beri Orta Doğu'da tümüyle İsrail yanlısı politikalar güderken özellikle Aralık 2017'de Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyıp Mayıs 2018'de büyükelçiliği Kudüs'e taşımasıyla büyük gerilim yaratmıştı. (DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Editör: Haber Merkezi