FRANSA- Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron dün yaptığı açıklamada Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le son haftalarda görüşmediklerini söyledi.

Reuters haber ajansına göre, Ukrayna'nın başkenti Kiev yakınlarındaki kasabalarda ceset görüntülerinin ortaya çıkmasından bu yana Putin'le konuşmadığını ifade eden Macron,  "Bucha'da ve diğer kasabalardaki katliamlardan bu yana, savaş farklı bir hal aldı. Bu nedenle o zamandan bu yana onunla (Putin'le) doğrudan konuşmadım. Ancak bunu yakın gelecekte yapma olasılığını da dışlamıyorum" ifadelerini kullandı.

Macron, birçok Avrupalı lider gibi neden Kiev'e ziyaret yapmadığı yönündeki sorulara ise "Kiev'e gideceğim ancak oraya anlamlı bir şeyler götürmek için, onlara desteği göstermek için oraya gitmem gerekmiyor" yanıtı verdi. İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın geçen hafta Kiev'e ziyareti sonrası Macron'un da kenti ziyaret edeceği iddiaları gündeme gelmişti.

'RUS PETROLÜNE AMBARGO YOLDA'

Öte yandan, Fransa Maliye Bakanı Bruno Le Maire bugün yaptığı açıklamada Rusya petrolüne Avrupa Birliği düzeyinde bir ambargonun yolda olduğunu belirtti. Maire, Fransa Cumhurbaşkanı Macron'un da bu hamleyi desteklediğini söyledi. (Gazete Duvar)

Editör: Haber Merkezi