HABER MERKEZİ - DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi, ABD'li heyet ile yapıcı bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek, koalisyon güçlerinin istikrar için bölgede kalmaya devam edeceğini kaydetti. 

MA'nın haberine göre; ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Joey Hood ve beraberindeki ABD'li üst düzey heyet, dün Kuzey-Doğu Suriye'yi ziyaret etti. ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan ziyarete ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Hood’a Dışişleri Müsteşar Yardımcısı ve Suriye Özel Temsilcisi Vekili Aimee Cutrona, Suriye Temsilci Yardımcısı David Brownstein, Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Irak ve Suriye Direktörü Zehra Bell’in eşlik ettiği kaydedildi.

Demokratik Suriye Güçleri (DSG), Demokratik Suriye Meclisi (DSM) ve Rakka’daki aşiret liderleriyle görüşme gerçekleştirildiği belirtilen açıklamada, "Müsteşar Vekili, ABD’nin IŞİD ile mücadele koalisyonundaki koordinasyon ve iş birliği, kuzeydoğu Suriye’deki istikrarın devamı ve IŞİD’in kalıcı bir şekilde yenilmesini sağlamak için kurtarılan bölgelerde istikrar yardımlarının teslimi konusunda kararlı olduğunu yineledi" ifadelerine yer verildi. 

Açıklamada, Hood’un Suriye’de siyasi çözüm çalışmalarına bağlı olduğu ve Suriye’ye insani yardıma devam edileceği vurguladındı.  

EBDİ'DEN AÇIKLAMA

Söz konusu ziyarete ilişkin bir açıklama da DSG Genel Komutanı Mazlum Ebdi'den geldi. Ebdi, Twitter hesabı üzerinden, ABD'li heyet ile yapıcı bir toplantının yapıldığını ifade etti. Ebdi, paylaşımında, "Uluslararası koalisyon güçlerinin DAİŞ karşısında tam bir zafer elde etmek, istikrarı desteklemek ve Özerk Yönetimi güçlendirmek için bölgede kalacağı vurgulandı" ifadelerine yer verdi. 

Editör: Haber Merkezi