HABER MERKEZİ - Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Katalonya’da gerçekleştirdiği diplomatik ziyaretlerde, Türkiye'nin saldırılarını gündeme getirdi.  

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi'nin Avrupa’da bir dizi diplomatik temaslarda bulunuyor. Özerk Yönetim'in Avrupa temsilcileri, geçtiğimiz hafta Katalonya’da hükümet yetkilileri ile bir araya geldi. Özerk Yönetim Avrupa temsilcisi Ebdulkerîm Omer, Yerel Yönetimler ve Çevre Kurulu Eş Başkanı Cîhad Omer ve Özerk Yönetim İskandinavya temsilcisi Şiyar Elî heyette yer aldı. Özerk Yönetim heyeti, Katalonya hükümeti Dış İlişkiler Sorumlusu Miquel Royo, Katalonya Parlamentosu’ndan Alba Verger, Ruben Wagensberg, Carls Riera ve Aurora Maduela ile bir araya geldi. Ziyaret, Katalonya’nın Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’ni tanımasının yıl dönümüne denk getirildi. 

GÖRÜŞMENİN DETAYLARI

Özerk Yönetim Avrupa Temsilcisi Ebdulkerîm Omer, Katalonya ziyaretine dair Hawar Haber Ajansı'na (ANHA) konuştu. Türkiye'nin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarını kınayan Katalonya parlamentosuna teşekkür eden Omer, "Katalonya Parlamentosu, bir kez daha hükümet ve bütün Katalonya’daki kurumlardan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi ile ilişkilerini geliştirmeyi talep etti” dedi. 

Omer, görüşmelerde ele aldıkları konuşlara dair şunları söyledi: "Parlamento ve dış ilişkiler sorumlusuyla Kuzey ve Doğu Suriye’deki siyasi, ekonomik, insani ve güvenlik konularının yanı sıra Türk devletinin saldırıları, ırkçı projeleri ve bölgede gerçekleştirdiği demografik değişimi değerlendirdik.”

Omer, "Katalan yetkililer, Kuzey ve Doğu Suriye ile ilişkini geliştirmeye hazır olduklarını ve parlamentonun kararlarını pratiğe geçirmek için ikili ziyaretlerin yapılması gerektiğini belirti. Öte yandan, demokratik bir projeye sahip olan Özerk Yönetim’i özellikle kadının öncü rolüne değinildi” ifadelerini kullandı.

Heyet, diplomatik temasları kapsamında, Katalonya Uluslararası Barış Enstitüsü Genel Müdürü Kristian Jepsson ve Katalonya Hükümeti Ortaklık Ajansı Yöneticisi Yoya Allcoceba ile de toplantı düzenledi. Aynı zamanda Fon Katalon kurumu, Terragona ve Berga belediyeleri, siyasi ve sivil kurumları ziyaret etti.

Editör: Haber Merkezi