DÜNYA - Pentagon’un baş sözcüsü Dana White, Türkiye’den Efrin operasyonunu sınırlamasını talep ettiklerini söyledi. White, operasyonu “DAİŞ’le mücadelede dikkat dağıtan bir şey” olarak nitelendirdi.

Türkiye’nin Suriye’de Efrin’e yönelik başlattığı operasyonla ilgili gelişmeler nedeniyle Ankara ile Washington arasındaki temaslar devam ediyor. ABD Savunma Bakanlığı Pentagon’un baş sözcüsü Dana White, Türkiye’den operasyonu sınırlamasını talep ettiklerini söyledi. White, operasyonu “DAİŞ’le mücadelede dikkat dağıtan bir şey” olarak nitelendirdi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı Sözcüsü Korgeneral Kenneth McKenzie omurgasını YPG’nin oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) gönderdikleri silahları ancak DAİŞ’le mücadelenin tamamen sona ermesinden sonra toplayacaklarını açıkladı.

Korgeneral McKenzie Efrin’den Türkiye’ye yönelen saldırılardan haberdar olmadığını ancak Türkiye’yi hedef alan tüm PKK saldırılarını kınadıklarını söyledi. McKenzie’ye ABD’nin Türkiye’ye QSD’ye gönderilen ağır silahları Rakka operasyonundan sonra toplama sözü verdiği hatırlatılarak ‘O silahları ne zaman toplamaya başlayacaksınız?’ diye soruldu. McKenzie şöyle yanıtladı: “Niyetimiz silahları DAİŞ’e yönelik operasyonların tamamlanmasından sonra toplamak. Biliyorsunuz DAİŞ’le mücadele şu an Orta Fırat Vadisi’nde sürüyor ve o ekipman orada QSD tarafından iyi bir amaç için kullanılıyor.”

‘DAİŞ’LE MÜCADELEDE DİKKAT DAĞITIYOR’

Zeytin Dalı operasyonuna ilişkin soruları ise Pentagon’un baş sözcüsü Dana White yanıtladı. White şunları söyledi:

“Türkiye’den Suriye’deki operasyonunu sınırlamasını istedik çünkü bu dikkat dağıtan bir şey. Türkiye bir NATO ülkesi ve meşru kaygıları var. ABD Dışişleri Bakanlığı PKK’yi bir terör örgütü ilan etmiş durumda. Türkiye’nin sınırlarında aktif bir başkaldırı var. Ancak Suriye’deki ortak tehdit DAİŞ ve onunla mücadeleden çalan her şey dikkatin dağılmasıdır. Bu nedenle Türklere operasyonu sınırlama çağrısı yaptık.”
Editör: Haber Merkezi