HABER MERKEZİ - Polonya’da Agnieszka adındaki ikiz bebeklere hamile olan kadın, katı kürtaj yasağı nedeniyle yaşamını yitirdi.

Polonya’da Agnieszka adındaki ikiz bebeklere hamile olan kadın, ülkesindeki katı kürtaj yasağı nedeniyle yaşamını yitirdi. The Guardian’da yer alan habere göre, Agnieszka’nın rahmindeki bebeklerden ilki 23 Aralık’ta karnında öldü ancak doktorlar mevcut kürtaj yasasını gerekçe göstererek, bebeği almayı reddetti. Kadının, sağlık durumu kötüleşirken, hastane ikinci bebeğin bir hafta sonra kalp atışlarının durmasına kadar bekledi ve ardından 31 Aralık 2021’de hamileliği sonlandırmadan önce iki gün daha bekledi.

Agnieszka, haftalarca kötüleşen sağlığından sonra 25 Ocak’ta yaşamını yitirdi. Ailesi septik şok sonucu yaşamını yitirdiğinden şüpheleniyor, ancak hastane Çarşamba günü yaptığı açıklamada ölüm nedenini belirtmedi. Agnieszka’nın ailesi, hastaneyle temasın çok zayıf olduğunu ve hastanenin gizlilik ilkelerini öne sürerek, Agnieszka’nın tıbbi testlerinin sonuçlarını paylaşmayı reddettiğini de sözlerine ekledi.

Kadının ailesi, sanal medyada  yaptığı açıklamada, “Bu, hükümetin elinde kızlarımızın kanı olduğunun kanıtı” dedi.

İLK DEĞİLDİ 

Izabella ismindeki kadın da, 2021 yılının Eylül ayında hamileliğinin 22. haftasında suyu geldiğinde tıbbi müdahale reddedildikten sonra yaşamını yitirdi. Ailesi, 30 yaşındaki kadının kürtaj veya sezaryen ameliyatının reddedildiğini ve hastanenin ülkenin kürtaj yasalarına atıfta bulunduğunu belirtti. Izabela’nın ölümüne yol açan “tıbbi uygulama hatası” açılan soruşturmada, tespit edildi ve hastane para cezasına çarptırıldı.

( Kaynak: MA )

Editör: Haber Merkezi