HABER MERKEZİ - QSD, DAİŞ’in gizli hücre yapılanmalarına yönelik Dêrazor’da yürüttüğü operasyonda 24 DAİŞ’linin yakalandığını duyurdu. 

MA'nın haberine göre; QSD Basın İrtibat Merkezi, 23 Mayıs’ta Dêrazor’da DAİŞ’e yönelik yaptığı operasyona ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, 53 noktada operasyonun yapıldığını ve 24 DAİŞ’linin yakalandığı belirtildi. 

QSD, “Güçlerimiz, İç Güvenlik Güçleri’nin katılımıyla 23 Mayıs’ta Dêrazor’un batı kırsalındaki Cizret Bû Hemid Bölgesi’nde ve çevresindeki kamplarda bulunan DAİŞ teröristleri hücrelerine karşı kapsamlı bir operasyon başlattı” dedi.

24 DAİŞ'Lİ YAKALANDI 

Açıklamanın devamında şunlar belirtildi: “DAİŞ ve bazı güçlerin kanaat önderlerine, şeyhlere, hizmet kurumu çalışanlarına ve eğitim kadrolarına dönük saldırıları ardından yurttaşların talebi üzerine operasyon başlatıldı. 

Operasyon, DAİŞ’in göçmen kamplarında gizlice kaldıkları, mayın yapma ve teröristleri eğitme alanı olarak kullandıkları 53 noktaya yapıldı. Çarşamba günü öldürülen Dêrazor Yasama Meclisi üyesi Mûeyed El-Reyaş’ın katili olan 3 kişinin de aralarında olduğu 24 teröristin yakalandı.

MÜCADELEMİZ SÜRECEK

Güçlerimiz teröristlerin planlarını bozdu. Güçlerimiz, el bombası, kalaşnikov, iletişim araçlarını, ispat kağıtlarını, kimi terörist planlar, askeri silah ve kimi ilaçları ele geçirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimin kurumlarında bozgunluk çıkarıp, bölge güvenliğini ve istikrarını bozmak isteyen DAİŞ başta olmak üzere tüm güçlere karşı mücadelemiz devam edecek.”

Editör: Haber Merkezi