UKRANYA- Ukrayna’nın doğusundaki Donbas bölgesinde yer alan ve Rusya yanlılarının tek taraflı olarak bağımsızlığını ilan ettiği Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin, Rusya tarafından resmen tanınmasının ardından diplomatik gelişmeler yerini savaşa bıraktı. 

Cumhuriyet'in haberine göre; Rusya'nın Ukrayna saldırısında 26 Şubat'ta öne çıkan gelişmeler şu şekilde:

23.11: Ukrayna’nın doğusunda bulunan ve Donbass bölgesine yakın olan Harkov şehrinde bu gece çatışmalar şiddetlendi.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada, "Rusya herhangi bir saldırı ihtimalinde ilk Harkov’a saldıracak" ifadelerini kullanmıştı.

23.07: Litvanya Başbakanı Ingrida Simonyte, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Litvanya'nın hava sahasını gece yarısından itibaren Rus uçaklarına kapatacaklarını belirtti. Simonyte, "Saldırganların uçaklarına özgür gökyüzünde uçuş yok" ifadesini kullandı.

22.38: Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Ukrayna Altyapı Bakanlığı etrafında çatışmalar şiddetlendi. Rus ordusu tarafından Ukrayna’ya yönelik saldırılar devam ediyor. Ukrayna’nın başkenti Kiev’de bulunan Altyapı Bakanlığı etrafında yaşanan çatışmalar şiddetlenirken, o anlar amatör kameralara yansıdı.

21.50: Son 24 saat içinde Rusların ciddi bir ilerleme sağlayamadığını belirten Ukraynalı yetkililer, "Yaklaşık 3500 Rus askeri öldü ya da yaralandı" açıklamasında bulundu.

21.42: Sputnik'in aktardığına göre, Lugank Halk Cumhuriyeti’nin Ateşkes Ortak Kontrol ve Koordinasyon Merkezi’ndeki ofisine göre, Rovenki kentindeki petrol tesisinde patlama meydana geldi. Bir füze saldırısında gerçekmiş olabileceği belirtilen patlamada 200 ton dizel yakıtın yandığı bildirildi.

21.29: Rusya Deniz Kuvvetleri, “Rusya Federasyonu'na ait savaş gemisi, kendi savaş uçaklarını 'dost ateşi' ile Karadeniz'de imha etti” açıklamasını yaptı.

Rusya Deniz Kuvvetleri'nden 'dost ateşi' açıklaması

21.24: Hollanda, Ukrayna Savunma Bakanlığı'na tanksavar tedarik edecek. 

21.03: Ukrayna sağlık bakanı Rus askerlerini ambulansları vurmakla suçladı. Viktor Lyashko Ukrayna televizyonuna verdiği demeçte, Rus güçlerinin Chernihiv'deki bir psikiyatri hastanesine de ateş açtığını söyledi.

20.35: Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenski, AKP'li Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in müzakere organize etmeyi önerdiğini açıkladı. Ukrayna halkının savunma konusundaki istekliliğinin işgal senaryolarını bozduğunu söyleyen Zelenski, "Ülkemizi özgürleştirmek için gerektiği kadar savaşacağız" dedi.

20.30: Ukrayna'dan yapılan açıklamada Rus güçlerinin Zaporijya nükleer santraline yaklaştığı belirtildi.

20.16: Litvanya, Rus havayollarına hava sahasını kapatma kararı aldı.

19.42: Rusya hava sahasını Romanya'ya kapattı.

19.34: Rusya'nın Ukrayna saldırıları üçüncü gününde devam ederken İngiltere Savunma Bakanlığından açıklama geldi. İngiltere Savunma Bakanlığı, Rusya'nın yaşadığı lojistik sorunlar ve Ukrayna direnişi karşısında Ukrayna'daki ilerleyişinin yavaşladığı ifade edildi. Bakanlık açıklamasında, Kiev'in kontrolünün ele geçirilmesinin Rusya'nın öncelikli askeri hedefi olduğu aktarıldı.

19.31: RIA haber ajansının aktardığına göre; Rusya Acil Durumlar Bakanlığı, Moskova’daki tren istasyonlarına ve havalimanlarına bomba yerleştirildiğine dair isimsiz ihbarlar geldiğini açıkladı.

Pentagon: Rus askerlerinin yarısı şu anda Ukrayna'da

18.56: ABD Savunma Bakanlığından (Pentagon) üst düzey bir yetkili, Rusya'nın Ukrayna'ya çoğu kısa menzilli balistik füze olmak üzere 250 füze fırlattığını ve Ukrayna sınırına yığılan Rus askerlerinin yüzde 50'sinin şu anda ülkede olduğunu belirtti.

18.38: Fransa Cumhurbaşkanlığı: Zelenski, Rusya'nın saldırısına karşı direnmeyi seçtiğini için Ukrayna'yı desteklememiz gerekiyor.

18.35: İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Twitter’dan yaptığı paylaşımda, Hollandalı mevkidaşı Mark Rutte ile telefonla gerçekleştirdikleri görüşmede, Rusya'nın uluslararası para transfer sistemi SWIFT'den çıkarılması olasılığını ele aldıklarını belirtti.

18.24: Sözcü Dmitriy Peskov, Kremlin'in internet sitesine sürekli siber saldırı yapıldığını açıkladı. 

18.16: Rusy a Savunma Bakanlığı, Kiev'in müzakereyi reddetmesi üzerine tüm birliklere bütün istikametlerde saldırıya geçme emri verildiğini açıkladı.

17.43: Kremlin'in resmi internet sitesi kremlin.ru, çeşitli Rus hükümeti sitelerine yapılan siber saldırı haberlerinin ardından kapatıldı.

17.18: Slovakya Hükümeti, Ukrayna’dan gelen çok sayıda kişi nedeniyle Olağanüstü Hal (OHAL) ilan etti.

ABD'den Ukrayna'ya savunma yardımı

17.03: ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Savunma Bakanlığını Ukrayna Silahlı Kuvvetleri'ne 350 milyon dolarlık askeri yardım yapma konusunda yetkilendirdiğini açıkladı.

16.38: Rusya’da (TSİ) 13.00 sularından itibaren başta Moskova olmak üzere çok sayıda şehirde Twitter’a erişim sağlanamadığı ifade edildi.

Twitter'dan Rusya ve Ukrayna için yeni karar

16.34: Sosyal medya devi Twitter, Rusya’nın Ukrayna’yı işgali nedeniyle Rusya ve Ukrayna’daki reklamları askıya aldığını duyurdu.

Erdoğan-Zelenski görüşmesi

16.06: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ukrayna lideri Zelenski ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi. 

16.00: Kremlin Sözcüsü Peskov: Putin, Rus ordusuna 'dur emri' verdi ancak Ukrayna müzakereyi reddedince ordu ilerleyişine devam etti. Rusya'nın askeri operasyon planı yeniden başladı. Bugün öğleden sonra ana güçler ilerlemeye devam etti.

Çavuşoğlu-Lavrov görüşmesi

15.52: Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşı Sergey Lavrov ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. 

15.45: Ukrayna sınır servisi, Rusya'nın, Karadeniz'in kuzeybatı kesimini deniz trafiğine kapattığını söyledi.

15.24: Interfax haber ajansının aktardığına göre FSB'den (Rusya Federal Güvenlik Servisi) yapılan açıklamada, Ukrayna tarafından açılan ateş sonucu bir Rus sınır muhafızının yaralandığı belirtildi.

15.15: Russia Today (RT) televizyonunun Telegram hesabından yapılan açıklamada, Avustralya'nın kanalın yayınını durdurduğu açıklandı.

15.10: Rusya; Polonya, Bulgaristan ve Çek Cumhuriyeti havayollarının hava sahasına girmesini yasakladı.

14.55:  Kiev Belediye Başanı, kentte sokağa çıkma yasağının uzatıldığını duyurdu. Yeni karar göre, 22.00-07.00 arasından olan yasak, 17.00-08.00 saatlerine çekildi.

14.40: Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Twitter'dan yaptığı paylaşımda Ukrayna Hava Kuvvetleri'nin Kherson şehrine giren Rus konvoyunu etkisiz hale getirdiği görüntüleri yayımladı. Paylaşımda, "Ukrayna Hava Kuvvetleri, Bayraktar TB2 SİHA’ları kullanarak Kherson şehrine giren Rus konvoyu etkisiz hale getirdi" ifadeleri kullanıldı.

Çin'in Ukrayna konusundaki temel duruşu

14.16: Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, cuma günü Çin'in Ukrayna konusundaki temel duruşunu açıkladı.

Fransa bir Rus gemisine el koydu

13.50: Fransa, Manş Denizi'nde Avrupa Birliği’nin yaptırım uyguladığı bir firmaya ait olduğu şüphesiyle Rus kargo gemisine el koydu. Rusya, el konulan RIA gemisi için Fransa'dan açıklama istedi.

Zelenski, Rus halkına çağrıda bulundu

13.19: Zelenski: Herkese silah vermeye hazırız. Rus halkı savaşa karşı çıksın.

12.31: Kiev'de hava saldırısı sirenleri duyuldu.

12:30: Lviv Belediye Başkanı: 60 Rus askeri, Ukrayna ordusu ile çatıştıktan sonra geri çekiliyor.

11.58: Rusya'nın iletişim düzenleyicisi 10 yerel medya kuruluşuna bir yazı göndererek, Rusya'nın Ukrayna'daki "özel askeri operasyonu" ile ilgili yalan haberleri silmelerini talep etti.

11.56: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna kentlerini hedeflemediğini, sivil kayıpları önlemek için tüm önlemlerin aldığını söyledi.

11.46: Kiev Belediye Başkanı Vitaliy Kliçko, Telegram hesabından yaptığı açıklamada, Kiev metrosunun tümüyle sığınak moduna geçtiğini ve yolcu taşımacılığı yapılmayacağını açıkladı.

Ankara Büyükelçisi'nden sert sözler 

11.40: Ukrayna'nın Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar, "Bu Ukrayna'ya yapılan bir savaş değildir, bu 3. Dünya Savaşı'dır. Rusya, Kazakistan'ı da bu savaşa dahil etmek istiyor" dedi.

11.30: Reuters haber ajansının haberine göre; Ukrayna Sağlık Bakanlığı, Rus saldırısı sonucu 3'ü çocuk 198 Ukraynalı'nın öldüğünü bildirdi.

10.38: Ukrayna İçişleri Bakanlığı danışmanı, Kiev'de vurulan konut binalarında kimsenin yaralanmadığını aktardı.

İlber Ortaylı'dan Rusya ve Montrö çıkışı

10.36: İlber Ortaylı, katıldığı canlı yayında "Montrö çok önemli birşey. Katiyyen taviz veremeyiz, itaatsizlik yapamayız. Çünkü doğrudan doğruya yıkılan imparatorlukta, işgal edilen imparatorlukta Boğazların düştüğü aşağılık durumdan çıkışın hikayesidir" dedi.

10.35: Kiev'de sabah saat 06.00'da çıkan çatışmalarda aralarında çocukların da bulunduğu 35 kişi yaralandı.

Ukrayna'dan Apple'a çağrı

10.08: Ukrayna Başbakan Yardımcısı Mykhailo Fedorov, yeni bir yaptırım için Apple’a seslendi. 

09.43: Kiev Zhuliani havalimanı yakınındaki bölge ve yerleşim yeri füzeyle vuruldu. Reuters'ın bildirdiğine göre, bugün Kiev şehir merkezinin güneybatısındaki bölgelere iki füze çarptı. Füzelerden birinin Zhuliani havalimanına yakın bölgeye düştüğünü aktarıldı. Başka bir görgü tanığı füzelerin Sivastopol meydanı yakınlarındaki bölgeyi vurduğunu söylerken, Kiev şehir yönetimi füzelerden birinin bir yerleşim yerini vurduğunu söyledi.

09.40: Rusya'nın Interfax haber ajansının yaptığı açıklamada, Rus birliklerinin Ukrayna'nın güneydoğu Zaporizhzhya bölgesindeki Melitopol şehrini ele geçirdiğini bildirdi. Bakanlık ayrıca Rusya'nın Ukrayna'daki askeri hedeflere gece saldırıları gerçekleştirmek için hava ve gemi tabanlı seyir füzeleri kullandığını söyledi.

09.18:  Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Twitter'da "Diplomatik cephede yeni bir gün, Emmanuel Macron ile bir görüşmeyle başladı. Ortaklarımızdan silah ve teçhizat Ukrayna yolunda. Savaş karşıtı koalisyon çalışıyor!" şeklinde paylaşımda bulundu.

09.04: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski başkentteki ofisinin önünde çekilen bir videoda Kiev'de kalacağını söyledi. Zelenski, "Silahı bırakmayacağız, devletimizi savunacağız" dedi.

08.50: Ukrayna Büyükelçiliği, "Kiev sokaklarında aktif çatışmalar yaşanıyor. Düşman her yerde cevabını alıyor ve kayıplara uğurluyor" açıklamasında bulundu. 

Zelenski'nin teklifi, ''Savaş burada'' diyerek reddettiği ve ''Bir yerlere götürülmeye değil, anti-tank mermilerine ihtiyacı olduğunu söylediği'' belirtildi.

07.50: ABD'nin Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski'ye kendisini tahliye edebileceğini söylediği, ancak Zelenski'nin bu teklifi reddettiği belirtildi.

07.22: Uluslararası Af Örgütü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarının "savaş suçu" teşkil edebileceğini bildirdi.

07.15: ABD'nin Ukrayna Büyükelçiliği, ülkedeki ABD'lilere en yakın sığınakları bulmaları yönünde uyardı

ABD'nin Ukrayna Büyükelçiliği sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Ukrayna'da "koşulların bir anda kötüleşebileceği" konusunda uyarıda bulunarak, ülkedeki ABD vatandaşlarına en yakın sığınakları bulmaları yönünde çağrıda bulundu. Büyükelçilik yaptığı açıklamada, "Ukrayna genelinde güvenlik durumu son derece değişken olmaya devam ediyor ve koşullar bir anda kötüleşebilir. ABD vatandaşları uyanık kalmalı ve en yakın sığınağın veya korunaklı alanının yerini bilmelidir" dedi.

07.09: Ukrayna haber ajansı Interfax’ın aktardığına göre, yetkililer yaptıkları yazılı bir açıklama ile başkent Kiev sokaklarında çatışmaların başladığını duyurdu.

06:17: Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Rusya'nın döviz cinsinden kredi notunu "BBB-"den "BB+"ya ve yerel para cinsinden kredi notunu da "BBB"den "BBB-"ye düşürdü. Açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'ya askeri müdahalesinin ülkenin bankacılık sisteminin büyük bir kısmı da dahil olmak üzere güçlü uluslararası yaptırımlara yol açtığı kaydedildi.

05.39: Beyaz Saray, 6.4 milyar dolarlık Ukrayna yardımı için Kongre'ye başvurdu.

05:00: New York'taki BM Genel Merkezi'nde Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının kınanması teklifiyle toplanan Güvenlik Konseyi'nde, Rus Büyükelçinin veto hakkını kullanmasına sinirlenen Kislitsa, "Ülkeme karşı yürütülen bu savaş, binlerce Rus askerinin cesetleri Rusya'daki annelerine gönderilmeden sona ermeyecek" ifadesini kullandı.

03.40: Rusya, BM Güvenlik Konseyinde ABD ve Arnavutluk'un getirdiği 'Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısını kınayan' karar tasarısını veto etti.

Zelenski: 'Hayatta kalacağız'

03.10: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Kaderimiz bu gece belli olacak. Kiev'in düşmemesi gerekiyor. Rusya, direncimizi kırmak için tüm gücüye saldıracak. Hayatta kalacağız" dedi

03.25: Rusya'nın BM Daimi Temsilcisi Nebenzya'dan ABD'ye: Bize işgaller hakkında ahlak dersi vermeyin

02.45: Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski'nin Basın Sözcüsü Sergiy Nikiforov, ülkesinin Rusya'nın müzakere teklifini reddettiği iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirterek, iki ülkenin görüşmelerin yeri ve zamanı konusunda istişarelere devam ettiğini bildirdi.

02.15: Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Rus hava indirme birliklerini taşıyan bir uçağın vurulduğunu duyurdu.

01.59: Ukrayna Devlet Başkanı Zelensky, İsrail Başbakanı Naftali Bennett'ten Ukrayna ile Rusya arasındaki müzakerelere arabuluculuk yapmasını istedi.

01.46: Rusya, BM Güvenlik Konseyinde ABD ve Arnavutluk'un getirdiği "Rusya’nın Ukrayna'ya saldırısını" kınayan karar tasarısını veto etti.

01.40: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a teşekkür etti. Zelenski, "Emmanuel Macron az önce aradı. Onun Ukrayna'nın gerçek bir dostu olduğunu söylemeliyim. En zor anlarda bizimle. SWIFT'in kesilmesi ve Putin'e karşı kişisel yaptırımların getirilmesi ve savunma silahlarının sağlanması desteklendi. Fransa'ya teşekkürler" ifadelerine yer verdi.

01.26: Ukrayna'nın Vinnytsia İl Devlet İdaresi Başkanı Sergiy Borzov, Vinnytsia bölgesinde Kalinovka yakınlarında Rus Su-25 savaş uçağının düşürüldüğünü bildirdi.

01.25: Ukrayna Devlet Başkanlığı Ofisi Sözcüsü Sergey Nikiforov, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’in, Rusya devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Minsk’te müzakereler yapılması önerisini kabul ettiğini duyurdu.

01.15: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya işgalinde son durumu değerlendirdiği konuşmasında “Zor bir gün oldu ancak gece daha zor olacak. Gece şiddetli saldıracaklar” dedi.

01.10: Beyaz Saray, Ukrayna krizi için Kongre'den 6.4 milyar dolar istedi. Gece şiddetli saldırılar olabileceğine karşı uyaran Zelenski "Kiev'i kaybedemeyiz" dedi. Zelenski, dünya liderleriyle Ukrayna'ya yeni büyük yardım sağlanması konusunda anlamaya vardıklarını belirtti.

01.00: Kanada Başbakanı Trudeau, Rusya Devlet Başkanı Putin ve Dışişleri Bakanı Lavrov’a yönelik yaptırım uygulayacağını açıkladı. Belarus’a ve liderlerine ek yaptırımlar uygulanacağını da ekledi. Trudeau, "Rusya’nın Swift sisteminden çıkarılmasını güçlü bir şekilde destekliyoruz" dedi.

00.50: Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından NATO tarafından toplantı düzenlendi. Rusya’ya karşı önlemlerin tartışıldığı toplantının ardından NATO’nun, Rusya’ya karşı doğu ülkelerindeki birliklerini güçlendirme kararı aldığı duyuruldu. Bu gelişmelerin ardından Rusya’nın başkenti Moskova’da bir karayolunda Topol-M balistik füzesi sevkiyat halindeyken görüntülendi.

00.33: Uluslararası Para Fonu (IMF) Genel Müdürü Kristalina Georgieva, Ukrayna yetkililerinin IMF'den acil durum finansmanı talep ettiğini söyledi. Georgieva ayrıca, IMF'nin 2,2 milyar dolarlık mevcut stand-by düzenlemesi dahil olmak üzere daha fazla finansal destek için tüm seçenekleri araştırdığını söyledi.

00.26: Reuters, Bulgaristan'ın hava sahasını Rusya'ya kapattığını açıkladı.

00.19: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski'nin sözcüsü, "Rusya ile müzakere için yer ve zamanı görüşüyoruz. Ateşkes ve barışı konuşmaya hazırız" dedi. Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin Basın Sözcüsü Sergiy Nikiforov, Ukrayna ve Rusya'nın müzakerelerin yeri ve zamanı konusunda istişareleri sürdürdüğünü belirtti.

Nikiforov "Kiev, ateşkes ve barışı korumak için hazır. Müzakereler ne kadar çabuk başlarsa, normal hayata dönme şansı o kadar artar" dedi.

00.09: Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Melitopol şehrine girdiklerini açıkladı. Rusya Savunma Bakanlığı, "Rus ordu birlikleri Melitopol şehrine hiçbir direnişle karşılaşmadan girdi" dedi. Rusya Savunma Bakanlığı, Rus ordusunun Ukrayna’nın Melitopol kentinde kontrolünü sağladığını duyurdu.

Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı askeri operasyon 2. gününü tamamlarken, Rusya Savunma Bakanlığı’ndan Ukrayna'nın bir kentinin daha ele geçirildiği açıklaması geldi. Harkov’un ardından çatışmaların en şiddetli olduğu Azak denizi kıyısındaki Melitopol kentinin Rus güçleri tarafından alındığını duyuran Rusya Savunma Bakanlığı, "25 Şubat akşamı, Azak (Ukrayna) yerleşim alanına amfibi bir saldırının ardından Rus birlikleri ilerledi ve direnişle karşılaşmadan Melitopol'e girdi" ifadelerini kullandı.

Melitopol, Ukrayna'nın güney doğusunda bulunuyor. 

00.08: Bulgaristan hava sahasını Rus havayollarına kapattı.

00.01: Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki bugün yaptığı açıklamada, ABD'nin Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yönelik yaptırımlar uygulama niyetinde olduğunu, en yakın zamanda yaptırımları açıklayacaklarını söyledi. Psaki, ABD'nin Avrupalı ??müttefiklerinin paralel hareket edeceklerini söyledi.

Psaki ayrıca Kiev'in düşmesinin ihtimal dahilinde olduğunu belirtti.

23.54: Pentagon, NATO Mukabele Kuvveti'nin aktifleştirilmesi kapsamında İttifak tarafından yapılacak talepleri karşılamaya hazır olduklarını açıkladı.

23.43: Rusya'nın saldırı başlattığı Ukrayna'nın başkenti Kiev'de tekrar patlama sesleri duyulmaya başlandı ve sirenler çalıyor. Kiev'de yerel saat 22.34'te sirenler çalmaya başladı, ardından patlama sesleri duyuldu. Şehirde 20.45'ten sonra da patlama sesleri duyulmuştu.

Ukrayna'nın başkenti Kiev'in Belediye Başkanı Vitali Klitchko, kentin kuzeyindeki bir elektrik santralinin yakınında üç ila beş dakikalık beş patlamanın duyulduğunu söyledi.

Klitchko "Acil hizmetler devam ediyor. Ayrıntıları öğreniyoruz. Şu anki durum Kiev için tehdit edici. Sabaha karşı çok zor olacak" dedi.

25 Şubat'ta öne çıkanlar gelişmeler

24 Şubat'ta öne çıkanlar gelişmeler

23 Şubat'ta öne çıkanlar gelişmeler

22 Şubat'ta öne çıkanlar gelişmeler

21 Şubat'ta öne çıkanlar gelişmeler

Editör: Haber Merkezi