HABER MERKEZİ - Depremin vurduğu Suriye'de Şam hükümeti depremzedelere gönderilmek istenilen yardımların geçişine izin vermiyor.  

Mereş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen depremde Suriye’nin birçok bölgesinde yaşanan yıkımda binlerce kişi yaşamını yitirdi. Yıkımın yaşandığı bölgelerden 3 bin 666’dan fazla aile Şehba Kantonu’na göç etti. Ancak Şam hükümeti, insani yardımların kantona girmesine izin vermiyor.

ŞAM İZİN VERMİYOR

Konuya ilişkin Hawar Haber Ajansı’na (ANHA) konuşan Efrîn ve Şehba Kantonu Meclisi Eşbaşkanı Melek El Hisên, Şam hükümetinin bölgede ağır bir ambargo uyguladığını belirterek, “Kuzey ve Doğu Suriye Özerk yönetimi tarafından sağlanan ve diğer bölgelerden gönderilen gerekli malzeme ve yardımların kantona girişini kontrol noktaları üzerinde izin vermiyor” dedi. 

Şam hükümetinin kontrol noktalarının 60 akaryakıt tankerine el koyduktan sonra 100 tankerin bölgeye girişine izin verdiğine dikkat çeken Hisen, deprem mağdurları için bölgede Serdem Kampı ve Halep başta olmak üzere 300 çadır kurulduğu bilgisin paylaştı.

EĞİTİM ÇADIRLARDA SÜRÜYOR

Hisen, Özerk Yönetim’in ihtiyaçları karşılamaya çalıştığına dikkat çekerek, “Depolarımızda bulunan çok sayıda çadırı kendilerine dağıttık. Ancak sayı azdı. Elimizden geldiğince yüklerini hafifletmeye çalışıyoruz” diye kaydetti. Halk Belediyesi’nin deprem nedeniyle evleri hasar gören yurttaşlara evlerini tadilat etmeleri için inşaat malzemeleri dağıttığını belirten Hisên, Özerk Yönetim’in ise büyük zarar gören okullarda eğitim çalışmalarının devam etmesi için 50 çadır kurduğunu söyledi.

Hisên, uluslararası örgütlere bölgeye daha fazla yardım etmeleri ve Şam hükümetine ise yardımların geçişini kolaylaştırması çağrısında bulundu. (MA)

Editör: Haber Merkezi