Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in üç kişinin hayatını kaybettiği Kırım Köprüsü patlamasından Ukrayna'yı sorumlu tutmasının ardından, Kiev'in Şevçenko bölgesinde bu sabah peş peşe patlamalar yaşandı.

Kiev Belediye Başkanı Vitali Kliçko, Kiev'in merkezindeki Şevçenko bölgesinde birkaç patlamanın yaşandığını belirtti. Reuters muhabiri kent merkezindeki binalarda yoğun dumanlar yükseldiğini bildiriyor.

Fransız AFP haber ajansı kentte üç patlamanın yaşandığını aktarıyor. Patlamaların yerel saatle 08.15'te meydana geldiği ve patlamalardan yaklaşık bir saat önce kentte hava saldırısı yapılacağına dair uyarı niteliğindeki sirenlerin çaldığı belirtiliyor.

PUTİN DOĞRUDAN SUÇLADI

Rusya Soruşturma Komitesi Başkanı Aleksandr Bastrikin ile düğn özel bir toplantıda bir araya gelen Rusya lideri Putin, Kırım Köprüsü'nde yaşanan patlamadan Kiev Yönetimi'ni sorumlu tuttu.

Putin "Bu, Rusya Federasyonu'nun kritik sivil altyapısını hedefleyen bir terör saldırısıydı. Müsebbipleri, failleri, sipariş verenleri Ukrayna gizli servisleriydi'' ifadelerini kullandı.

Soruşturma Komitesi Başkanı Bastrikin, Ukrayna gizli servisinin Rus vatandaşları ve yabancılardan yardım aldığı konusunda Putin'e bilgi verdi. 

Bastrikin, ''Bu bombalamanın amaçlarına yönelik soruşturmamızı sürdürüyoruz. Şüphesiz ki terör özelliği taşıyor. Bu bir terör saldırısıydı. Elimizdeki tüm veriler kesin bir sonuca varmamıza izin veriyor ki bu Ukrayna gizli servislerince hazırlanan bir terör saldırısıydı. Bu terör saldırısının amacı, Rusya için büyük önem taşıyan sivil altyapının geniş bir parçasını imha etmek etmektir" dedi.

AYRINTILAR GELİYOR...

Editör: Haber Merkezi