HABER MERKEZİ- Kremlin, bugün yaptığı açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Doğu Ukrayna'nın ayrılıkçı bölgelerinin bağımsızlığını tanıyacağını belirterek, kararın Fransız ve Alman liderlerine bildirildiğini de sözlerine ekledi.

Kremlin'den yapılan açıklamada, "Yakın gelecekte devlet başkanı Putin emri imzalamayı planlıyor" dendi. 

Kremlin'in açıklamasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Şansölyesi Olaf Scholz'un Putin ile yaptığı telefon görüşmelerinde karardan "hayal kırıklığı duydukları" fakat aynı zamanda temasları sürdürmeye hazır oldukları da belirtildi.

Geçen pazartesi günü, Doğu Ukrayna'nın Donetsk ve Lugansk bölgelerinin ayrılıkçı liderleri Putin'e bağımsızlıklarının tanıması için başvurmuştu.

FRANSA'DAN ACİL ULUSAL GÜVENLİK TOPLANTISI

Elysee Sarayı ise bugün yaptığı açıklamada, Macron'un pazartesi günü Ukrayna'daki krize yönelik son gelişmeleri ele almak için acil bir ulusal güvenlik toplantısı çağrısında bulunduğunu bildirildi.

ALMANYA'DAN KINAMA

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Putin'in Rusya yanlısı iki ayrılıkçı Ukrayna bölgesinin bağımsızlığını tanıyabileceği yönündeki sözlerini kınadı.

Scholz'un ofisinden yapılan açıklamada, Alman şansölyesinin Putin'le yaptığı telefon görüşmesi sırasında "böyle bir hareketin Doğu Ukrayna'daki ayrılıkçı çatışmayı sona erdirmek için tasarlanan Minsk Mutabakatı'nın 'tek taraflı ihlali' anlamına geleceğini söylediği" belirtildi. (

Editör: Haber Merkezi