HABER MERKEZİ - ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915 için “Ermeni Soykırım” demesinin ardından açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, “ABD tarafından Ermeni Soykırımı'nın tanınması, uluslararası topluma verilen önemli ve gerekli bir mesajdır” dedi.

ABD Başkanı Joe Biden'ın 1915’te yaşananlar için “Soykırım” olarak tanıdığını açıklamasının ardından açıklama yapan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, "Soykırımı kurbanlarının mirasçılarına paha biçilmez bir destek olan ilkesel konumunuzu takdir ediyorum" dedi. 

Paşiyan, Ermeni Soykırımı’nın tanınmasının bundan sonra benzer suçların önlenmesinde önemli bir adım olacağını ifade etti.

‘PAHA BİÇİLEMEZ BİR DESTEK’

Paşiyan açıklamasında şunları belirtti:  "Osmanlı İmparatorluğu tarafından gerçekleştirilen Ermeni Soykırımı'nı resmen tanıma ve kınama mesajınızı coşkuyla karşılıyoruz. Hakikat ve tarihi adalet yolunda güçlü bir adım olan ve Ermeni Soykırımı kurbanlarının mirasçılarına paha biçilmez bir destek olan ilkesel konumunuzu takdir ediyorum.

Ermeni Soykırımı'nın tanınması sadece 1,5 milyon masum kurbana saygı göstermek için değil, aynı zamanda bu tür suçların tekrarını önlemek için de önemlidir. Özellikle geçen yıl bölgemizde yaşanan olaylar ışığında bir hakikat, tarihi adalet ve güvenlik meselesidir.

Fikrinize aynen katılıyorum, ‘Soykırımı doğru bir şekilde tanımıyor, anmıyor ve öğretmiyorsak 'Bir daha asla' sözleri anlamsız kalır.’ ABD tarafından Ermeni Soykırımı'nın tanınması, uluslararası topluma verilen önemli ve gerekli bir mesajdır." 

(MA)

Editör: Haber Merkezi