HABER MERKEZİ – Krize karşı halk ayaklanmasının olduğu Sri Lanka’da Başbakan Ranil Wickremensinghe’nin istifa kararı aldığı belirtildi. 

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşı karşıya olan Sri Lanka’da halk ayaklandı.  Elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından Mart sonundan bu yana eylemde olan halk gün içerisinde Hükümet binasını bastı. 

AFP'nin aktardığı habere göre, Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremensinghe, Devlet Başkanı Rajapaksa'nın kaçmasının ardından acil kabine toplantısı düzenledi. Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremensinghe, tüm partilerden oluşan bir hükûmetin kurulmasının önünü açmak için istifa edebileceğini söyledi.

İSTİFA KARARI

Wickremesinghe, sanal medya hesabından yaptığı açıklamada istifa edeceğini duyurdu. Başbakan Sözcüsü Dinouk Colombage, Wickremesinghe'nin parti liderlerine yeni bir hükümet üzerinde anlaşmaya varıldığında istifa edeceğini söylediğini açıkladı.

WİCKREMESİNGHE'NİN EVİ ATEŞE VERİLDİ 

Halk, eylemlerin yoğunlaştığı noktalardan biri olan Sri Lanka Başbakanı Ranil Wickremensinghe'nin konutunu ateşe verdi. ( MA )

Editör: Haber Merkezi