SRİ LANKA ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Sri Lanka kaynakları, protestocuların konutunun etrafını sardığı Sri Lanka Devlet Başkanı Gotabaya Rajapaksa’nın kaçtığını söyledi.

AFP’nin aktardığı habere göre, ekonomik kriz nedeniyle hayat şartlarının ağırlaştığı Sri Lanka’da,  Colombo'da uygulanan sokağa çıkma yasağına rağmen protesto gösterileri düzenleniyor.

Savunma kaynakları, protestocuların konutunun etrafını sarması üzerine Sri Lanka Devlet Başkanı’nın kaçtığını aktardı.

Sri Lanka medyasının aktardığı habere göre, protestocular kaçan Devlet Başkanı Rajapaksa'nın konutunu bastı.

Facebook’ta canlı yayınlanan videolarda Devlet Başkanı’nın konutu içinde yüzlerce protestocunun bayraklar salladığı, odaları bastığı ve Rajapaksa karşıtı sloganlar attığı görüldü.

Reuters’a konuşan hastane kaynakları, protestolarda ikisi polis, en az 21 kişinin yaralandığını söyledi.

Ne olmuştu?

Tarihinin en büyük ekonomik kriziyle karşı karşıya olan ülkede halk, elektrik kesintilerinin günde 13 saati bulmasının ardından mart sonunda protestolarını yoğunlaştırmıştı.

Sri Lanka Başbakanlık Ofisinin çevresinde 9 Mayıs'ta toplanan göstericiler ile hükümet yanlıları arasında arbede yaşanmış, başkent Kolombo'da askeri birlikler göreve çağrılmıştı.

Muhalefetin artan baskısı sonrası Başbakan Mahinda Rajapaksa, 9 Mayıs'ta istifa etmiş, kabine de feshedilmişti.

Şiddet olayları sonrası ülke çapında sokağa çıkma yasağı ilan edilmiş ve hükümet, protestolar sırasında kamu malına veya başkalarına zarar veren herkese ateş açılması talimatı vermişti.

Ülke çapına yayılan protestolarda aralarında iktidar partisi milletvekili ile 2 polisin de bulunduğu 8 kişi hayatını kaybetti, en az 250 kişi yaralandı.

Kaynak: T24

AYRINTILAR GELİYOR...

Editör: Haber Merkezi