HABER MERKEZİ - YNK Genel Başkanı Bafil Talabani, helikopter kazasında yaşamını yitiren QSD’liler için mesaj yayınladı.

MA'nın haberine göre; Kürdistan Yurtseverler Birliği (YNK) Genel Başkanı Bafil Talabani, 15 Mart’ta Federe Kurdistan Bölgesi’nde meydana gelen helikopter kazasında yaşamını yitiren 9 QSD’liye ilişkin mesaj yayınladı. Talabani QSD’lilerle birlikte DAİŞ’e karşı ortak mücadele ettiklerini ve bu mücadele tarihiyle gurur duyduklarını belirtti. 

Bafil Talabani, yayımladığı mesajın başında QSD savaşçılarının şehit düşmesinden duyduğu üzüntüyü ifade ederek, “Şehit Şervan Kobanê ve YAT, Rojava’da DAİŞ çetelerine karşı etkin bir mücadele yürüterek, Kürdistan topraklarını terörden koruyarak zafer dolu bir tarihe imza attı” dedi.

Talabani, mesajının devamında, Kürdistan topraklarını korumak için savaşan ve kahramanlık destanları yazan Rojava Anti-Terör Birliklerinin parlak tarihiyle gurur duyduğunu ifade etti.

Mesajın sonunda başsağlığı dileklerinde bulunan YNK Genel Başkanı Bafil Talabani, şunları belirtti: “QSD genel komutanı başta olmak üzere QSD, YAT savaşçılarına ve tüm Kürdistan halkına başsağlığı diliyorum.”

NE OLMUŞTU

15 Mart 2023’te Anti-Terör Birlikleri (YAT) savaşçılarını taşıyan helikopter, Süleymaniye’ye ulaşmaya çalışırken kötü hava koşulları nedeniyle Duhok’un Çemankê nahiyesinde düştü. Suriye Demokratik Güçleri (QSD), düşen helikoptere ilişkin yaptığı açıklamada kaza sonucunda YAT komutanı Şervan Kobanê’nin de aralarında bulunduğu 9 savaşçılarının yaşamını yitirdiğini duyurdu.

Editör: Haber Merkezi