İZMİR - Yunanistan Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, en az 40 kişinin öldüğü kazanın ardından istifa etti.

Yunanistan'ın Larisa kentinin kuzeyindeki Tempi bölgesinde yolcu treni ile yük treni çarpıştı. Yolcu treninin bazı vagonlarının raydan çıktığı kazada 40 kişi yaşamını yitirdi, 130 kişi yaralandı. Atina’dan Selanik’e gitmekte olan IC 62 tipi trende yaklaşık 350 yolcu bulunuyordu.

Kazanın ardından ülkede üç günlük ulusal yas ilan edildi.

Yetkililer, yolcuların birçoğunun hafta sonu karnaval kutlamalarından sonra evlerine dönen öğrenciler olduğunu açıkladı.

Yunanistan Ulaştırma Bakanı, Kostas Karamanlis en az 40 kişinin öldüğü kazanın ardından istifa ettiğini duyurdu.

SİYASETÇİLERDEN TEPKİ

Ana muhalefet lideri Syriza lideri Alexis Tsipras, "Düşüncelerimiz haksız yere ölen insanlarla birlikte. Kurbanların ailelerine başsağlığı ve yaralılara destek diliyoruz" dedi. 

Yunanistan Komünist Partisi Genel Sekreteri Dimitris Koutsoumpas da yaptığı açıklamada, "Bugün, Tempi'de meydana gelen ve çok sayıda kişinin ölümüyle sonuçlanan eşi benzeri görülmemiş tren kazası nedeniyle tarifsiz bir kederin yanı sıra, insan hayatlarının bu trajik şekilde nasıl kaybedilebildiğine dair öfkenin de yaşandığı bir gün" diye konuştu.

Koutsoumpas, "Bu trajedinin nedenlerinin hiçbir şey saklanmadan ya da örtbas edilmeden eksiksiz bir şekilde soruşturulmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

( MA )

Editör: Haber Merkezi