Arkadaşlar çocukların en çok yaptığı israf olan kırtasiye ve oyuncak israfı kırtasiye derken: kalemimizin ucunu çok açarız bunu yapmamalıyız.

Selam arkadaşlar Ben Ecrin Su Erişmiş sizlerle birlikte bugünkü konumuz İsraf. İsraf hayatımızın birçok alanında yaptığımız gereksiz harcamalar. ilk olarak su  israfı ile başlayalım biliyorsunuz ki artık Türkiye'de sular azalmaya başladı. Birkaç yıl sonrasını düşünürsek sularımız hiç olmayacak ve suyun olmadığı bir hayatta ise ektiğimiz meyve ve sebzeler yetişmeyecek. Bu nedenle her gün belki birçok insanın ölümüne sebep olacak. Bu yüzden sularımızı koruyalım.

Su israfı gibi insan hayatında başka isyanlarda var. Sayalım isterseniz sebze meyve ve bahçe ekimleri hibi insan hayatında olan israflarda var. Mesela market alışverişinde bazen fazladan meyve sebze alıyoruz ya da bazen tabağımıza yiyemeyeceğimizden  fazla yemek dolduruyoruz Düşünsenize gün içerisinde yiyecek bulamayan insanlar da var.

Sırada 3. İsrafımız olan kıyafet israfı var. Kıyafetlerimiz olduğu halde gereksiz yere kıyafet alıyoruzdur. Yada küçülmüş kıyafetlerimizi çöpe atmak yerine ihtiyaç sahipleri kutusuna atabiliriz fazladan kıyafet almak yerine küçülmeyen kıyafetlerimizi kullanmaya devam etmeliyiz. Arkadaşlar çocukların en çok yaptığı israf olan kırtasiye ve oyuncak israfı kırtasiye derken: kalemimizin ucunu çok açarız bunu yapmamalıyız.

Hatta  kalemimizin ucunu bitinceye kadar kullanmalıyız. Yazımda ele aldığım israf yazımın en önemli bölümüne geldik. Bildiğimiz üzere teknoloji dönemini yaşıyoruz. Telefon,televizyon, tablet ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerde israfımız oluyor. Bu sebeplerde derslerimizden ve diğer bazı aktivitelerden geride kalıyoruz. Arkadaşlarımızda gördüğümüz son model teknolojik aletleri ailemizden istiyoruz. Ailemizi isteklerimiz tarafından zor durumuna koymamalıyız. Biz çocuklar için şu anda önemli olan derslerimiz bilgisayar ve telefonlar değil.

 Bu yazımın da sonuna geldik inşallah sizler için güzel ve faydalı olan bir yazı yazmışımdır. Eğer yazmışsamki  ne mutlu bana diyorum ve bir sonraki yazımda görüşmek dileğiyle...