EĞİTİM SEN’DE ÖRGÜTLENELİM, EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ BÜYÜTELİM Eğitim Sen; TÖS, TÖB-DER, Eğit Sen, Eğitim İş’in devamı olan bir sendikadır. Büyük bir mirasa, birikime, deneyime, tecrübeye, tarihe sahiptir.

 

 

 

EĞİTİM SEN’DE ÖRGÜTLENELİM, EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİNİ BÜYÜTELİM

Eğitim Sen; TÖS, TÖB-DER, Eğit Sen, Eğitim İş’in devamı olan bir sendikadır. Büyük bir mirasa, birikime, deneyime, tecrübeye, tarihe sahiptir. Eğitim Sen, bugüne kadar yaptıklarıyla, söyledikleriyle dostlarına hep güven vermiş, düşmanları ise mücadelesine saygı göstermek zorunda kalmışlardır. Çünkü Eğitim Sen, sadece bir emek örgütü değil, aynı zamanda insan hakları örgütüdür, demokrasi örgütüdür, kadın örgütüdür, dayanışma, diplomasi ve mücadele örgütüdür. Eğitim Sen, kamusal, parasız, bilimsel, laik, ulaşılabilir anadilinde eğitim hakkını savunan tek örgüttür.  Yani Eğitim Sen, Türkiye’nin aydınlık yüzüdür.

“Hak diyenin ağzına vurulmamalı, yol açanın yolu kesilmemelidir. ... Beraatımızın sevinci gibi, cezalandırılmamızın tesellisini de aramızda kardeşçe ve içtenlikle paylaşacağız. Şimdiye kadar öğretmen olarak davrandık, bundan sonra da öğretmen olarak davranmaya dikkat edeceğiz. ... Bu mücadeleye giren insanlar, sonuç ne olursa olsun, bunlara katlanmayı bilmelidir. Biz bileceğiz, bizden sonraki öğretmenler de bilecektir. Çok iyi biliyor ve inanıyoruz, çektiklerimiz boşa gitmeyecektir!” Diyen Fakir Baykurt’un yoldaşlarıyız. İnançlarımız, değerlerimiz, kutsallarımız öğrencilerimiz, doğamız, emeğimiz ve haklarımız için ödediğimiz, ödeyeceğimiz her bedel bizler için, birer onur madalyasıdır. Ve bu onur madalyasını hep onur ve gururla taşıyacağız.

İnsanca, bir arada birlikte yaşamı savunan Eğitim Sen, eğitim ve bilim emekçilerinin hak ve çıkarları için; engellere, barikatlara, baskı ve zor aygıtlarına karşı her daim fiili meşru direniş çizgisinde ısrar etmiştir.

Eğitim Sen, TÖS ’ün tarihidir, TÖB-DER ’in tarihidir, Eğit-Sen’in tarihidir, Eğitim İş’in tarihidir. Darbelere, baskılara, tutuklamalara, sürgünlere, ihraçlara boyun eğmeyenlerin tarihidir. Eğitim Sen, halkların çıkarını, öğrencilerin eğitim hakkını, üyelerinin ekonomik, özlük, demokratik haklarından ayırmayan tek sendikadır.

Eğitim Sen; emek, barış, demokrasi mücadelesinin öznesi ve örgütleyicisi olan bir sendikadır. Siyasal iktidarın, Eğitim Sen’in sendikal faaliyetlerini suç kapsamında değerlendirmesi, zaman zaman üye ve yöneticilerine ağır bedeller ödettirme girişiminde bulunmasına rağmen Eğitim Sen, dayanışma, hukuk ve fiili meşru mücadeleyle saldırıları püskürtmesini de başarabilen örgütlü bir birikime sahiptir.

Eğitim Sen, Eğitim ve Bilim Emekçilerinin hak aramak için örgütlendiği, bir mutabakat örgütüdür. Sendikamıza üye olan her arkadaşın, sendikamız kurullarına seçme ve seçilme hakkına sahiptir. Çalıştaylarımızda, meclislerimizde, genel kurullarımızda, eğitim ve sendikal mücadeleyle ilgili yürütülen politik tartışmaların ötekisi, yenileni, kaybedeni veya kazananı olmaz. Tartışmalarımızda her daima güçlenen Eğitim Sen olur. Bu bağlamda Eğitim Sen üye ve yöneticilerinin örgüt içi yürüttükleri faaliyet ve tartışmalar üye ve yöneticilerinin kenetlenmesine sendikal mücadele bilinçlerine katkı sunduğu, dayanışmayı, mücadeleyi büyüttüğüne tanıklık etmenin onurunu yaşadığımı da ifade etmek isterim.

Eğitim Sen, emek örgütü olarak sahip olduğu birikimleri, değerleri tüzüğü ile disipline etmesini bilmiş ve kurumsal olarak tartışmalı konularda keyfilik değil, her daima tüzüğünü esas almıştır.

Eğitim ve bilim emekçilerinin gür sesi ve toplumsal muhalefetin önder gücü olan Eğitim Sen,  emek alanında emekçilere yönelik kurulan barikatları; mücadele birikimiyle aşmayı başaran ve alanları renklerine boyamasını bilen, sinmeyenlerin, geri çekilmeyenlerin, inançlarından, değerlerinden ödün vermeyenlerin örgütüdür. Bu örgütte aldanan, aldatılan, boyun eğen, itaat eden, hırsızlık yapan olmaz. Şiddette, tacize, tecavüze, mobbinge göz yuman üyesi olamaz. Çünkü Eğitim Sen, ilkeleri ve güneşiyle, ülkemizde laik ve demokratik toplumun teminatıdır.

Eğitim Sen’de örgütlenelim, emek ve demokrasi mücadelesini büyütelim.

Sevgi ile kalın.

Ahmet Karagöz

4.12.2019/ Ankara