DİYARBAKIRÖTEKİLERİN GÜNDEMİ:  Sendikalarına yönelik gözaltılara tepki gösteren Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Sekreteri Ezgi Çelik, gözaltıların bir cezalandırma yöntemi olduğunu belirterek, saldırılar karşısında geri adım atmayacaklarını söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Eğitim Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu ile Eğitim Sen üyeleri Selman Karasu ve Saim Atılgan'ın gözaltına alınmasına tepki göstermek amacıyla basın toplantısı düzenledi. Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube’de düzenlenen toplantıda açıklama yapan Eğitim Sen Diyarbakır 1 No’lu Şube Sekreteri Ezgi Çelik, gözaltı ve operasyonların rutin bir hal aldığını kaydeden ifade ederek, gözaltıların bir cezalandırma yöntemi olarak kullanıldığını söyledi.

‘VAR OLAN SORUNLARA YENİ SORUNLAR EKLENİYOR’

Pandemiyle birlikte eğitimin var olan sorunlarına yeni sorunların eklendiği kaydeden Çelik, “Bu zamanda Eğitim Sen'in kadın sekreterinin ve üyelerin gözaltına alınması sermayeyi öne çıkaran eğitim politikalarının da bir sonucudur. Sermayenin çıkarları göz önünde bulundurularak pandemi karşısında gerekli tedbirleri almayan iktidar, milyonlarca öğrenci ve eğitim emekçisini ilgilendiren okulların açılışı ile ilgili sermayeden yana eğitim takvimini açıklayarak toplum sağlığını önemsemediğini göstermiştir Bununla ilgili çalışma yürüten, eleştiri ve önerilerini sunan Eğitim Sen ise hedef haline getirilmiştir” diye konuştu.

‘GERİ ADIM ATMYACAĞIZ’

Saldırılar karşısında emek, barış, demokrasi, sendikal ve özgürlükler mücadelesini daha da yükselteceklerini belirten Çelik, demokratik, bilimsel, anadilde eğitim mücadelesinden geri adım atmayacaklarını söyledi. Yıllardır emek mücadelesi ile kadın mücadelesini bir arada yürüten bir konfederasyon olarak her dönem bu baskılara maruz kalındığını hatırlatan Çelik, “Ancak bütün bu saldırıları boşa çıkardığını bir kez daha hatırlatmak istiyoruz. Bu keyfi gözaltılar kırıntıları kalan demokrasiye, güveni zedelenen adalete ve toplumun geleceğine zarar vermenin dışında başka bir sonucu olmayacaktır. Hiçbir saldırı mücadelemizden geri adım attıramaz. Haksız hukuksuz bir şekilde gözaltına alınan ve tutuklanan tüm arkadaşlarımızın mücadelesine sahip çıkıyor. Amed KESK Şubeler Platformu olarak yönetici ve üyelerimizin gözaltına alınmasını kınıyor ve derhal serbest bırakılmasını istiyoruz. Gözaltılar, baskılar, tutuklamalar bizi yıldıramaz” ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi