İSTANBUL - Boğaziçi Üniversitesi hazırlık sınıfı öğrencileri, online eğitimi protesto ederek, yüz yüze eğitim talebinde bulundu.

Boğaziçi Üniversitesi'nin hazırlık sınıfı öğrencileri, atanmış yönetimin öğrencilerin yarısının online eğitim görmesi yönünde aldığı kararı protesto etti. Öğrenciler, karara karşı üniversitenin Güney Kampüsü ve rektörlük binası önünde toplandı. Öğrenciler, "Yer yok" ve "Yarımıza değil hepimize yüz yüze" pankartları açarak, “Yüz yüze eğitim istiyoruz” ve “Yarımıza değil, hepimize yüz yüze” sloganları attı.

ONLİNE EĞİTİME TEPKİ

Öğrenciler tarafından yapılan açıklamada, "adaletsiz bir durumun" yaşandığı kaydedildi. Açıklamada, “Derslerin başlamasına 2 hafta kalmışken hazırlık öğrencilerinden P3 ve P4 seviyesinde olanların yüz yüze eğitim hakkının gasp edilmeye çalışıldığını öğrendik. Oysaki bazılarımız bavullarını hazırlamış, evlerini tutmuştu. Şimdi bu kadar kısa süre kalmışken yurtlara kabul edilmediğimizi sadece online eğitim alacağımızı öğrendik” denildi.

Açıklamada, “Yaşanılan durum okulumuzu seçmemizdeki sosyal olanaktan sadece bazılarımızın faydalanabileceği anlamına geliyor. Eşitlikle bağdaşmayan bu uygulamaya anlam verememekteyiz” ifadelerine yer verildi. 3 saatlik düzey belirleme sınavında dahi öğrencilerin bilgisayar ve internet problemleri yaşadığının altı çizilen açıklamada, “Koca bir sene yaşanacak problemleri tahmin bile edememekteyiz. Ve en çok merak ettiğimiz şey neden eşit muamele görmediğimiz. Neden bu süreç planlı yönetilmiyor? Online eğitimin öğrenciler için verimsiz geçeceğinin farkındayız. Sürecin daha planlı yönetilmesini arzu ediyoruz” denildi.

‘KARARI TANIMIYORUZ’

Öğrencilerin okullarından uzak bırakılmasının çözüm olamayacağı vurgulanan açıklamada, “Talebimiz dersliklerin, yurtların, kampüslerin herkese tam kapasiteli ve eşit bir şekilde açılmasıdır. Kayyım rektör İnci ve yetkililerin aldığı bu kararı tanımıyoruz. Boğaziçi Üniversitesi’nin özgür ve katılımcı demokrasi kültürüne hiç yakışmayan bu kayyım düzenini de asla kabul etmiyoruz. Taleplerimiz yerine getirilene kadar asla vazgeçmeyeceğiz” diye belirtildi.

İNCİ YUHALANDI

Açıklama sonrasında "kayyım rektör" Melih Bulu'nun yerine atanan Naci İnci rektörlük binasında çıktı. Öğrenciler, İnci'yi yuhalayarak protesto etti. İnci’nin önünü kesen öğrenciler ile özel güvenlikler arasında kısa süreli bir gerginlik yaşandı.

( MA)

Editör: Haber Merkezi