İSTANBUL – Eğitim sistemindeki sorunlara dikkati çeken liseli öğrenciler, “Bizi puanlayan, sınayan hep eleştiren ve hor gören sistemi sınama sırası artık bizde” dedi.

Liseli Gençlik Hareketi Koordinasyonu, Kadıköy’de bulunan Süreyya Operası önünde bir araya gelerek eğitim sisteminde yaşanan sorunlara dikkat çekti. “Elimizde karne, sırtımızda çantalarımızla buradayız” diyen öğrenciler, kendilerini puanlayan, sınayan, eleştiren ve hor gören sistemi sınama sırasının artık kendilerinde olduğunu söyledi.

Milyonlarca liselinin sıralarda dirsek çürüttüğünü belirten öğrenciler, yarının üretenleri olmak için emek verdiklerine vurgu yaptı. Gerici, içi boş ve kendilerine katkısı olmayacak bir müfredatla senelerini 2 gün sürecek bir sınav için verdiklerini ifade eden öğrenciler, “Onca emeğin karşılığını alacağımızın hiçbir garantisi yok. Bize güvence sağlamayan bir sistemde yarış atı gibi yarıştırılıyoruz! Her 4 gençten 3’ü işsizken hangi güvenceye dayanarak bizleri yarıştırmaya çalışıyorsunuz? Niteliksiz, çağdışı ve en önemlisi de eşit olmayan bu sistemin altında kalmayacağız. Sınav sistemini tarihe gömeceğiz, bilimsel eğitimi kazanacağız” dedi.

‘ÇANTALARIMIZI TAKDİM EDİYORUZ’

Milli eğitime ayrılan milyarlarca liralık bütçeye de değinen gençler, “Biz açıkçası öyle bir para görmedik. Madem bu kadar büyük paralar konuşuluyor; Peki neden gençler barınamadığı için parklarda, sokaklarda, okul önlerinde uyuyor? O paralar ile yurt yapılamıyor mu? Dünyanın en büyük havalimanını yapanlar öğrencilere yurt yapamıyor. Bu ülkede kaç tane öğrenci barınmaya parası olmadığı için cemaat yurtlarına muhtaç haberiniz var mı? Enes Kara, Mehmet Sami Tuğrul, Bahadır Odabaşı ilk değillerdi son da olmayacaklar... Bu ülkenin Enesleri, Mehmetleri o hapsettiğiniz cemaat yurtlarından çıkıp teker teker karşınıza dikilecek. Eğitim sisteminin içi boşaldı. Biz de bu içi boş sistemi yaratanlara, sistemin kendisi gibi boş hale getirdiği çantalarımızı takdim ediyoruz” diye konuştu.

ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ 

YouTube kanalında ülkenin sıcak gündemini ötekilerin sesinden ekrana taşıyoruz.

Ötekilerin Gündemi Resmi Web Sitesi https://tinyurl.com/b5s3nfb5 -https://www.otekileringundemi.com/

ÖTEKİ TV Sosyal Medya Hesapları:

E- Posta [email protected]

[email protected]

Twitter https://twitter.com/OtekilerinG

Facebook https://www.facebook.com/OtekilerinG

Instagram https://www.instagram.com/otekilerin_gundemi/

YouTube https://www.youtube.com/c/%C3%96tekilerinG%C3%BCndemi/featured

Değerli izleyicilerimiz yayını beğenmeyi, paylaşmayı, kanalımıza abone değilseniz abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayınız!!!

Teşekkürler

Ötekilerin Gündemi

Editör: Haber Merkezi