DERSİM - Dersim’de bazı okulların birleştirildiği ve tadilat nedeniyle derslerin spor salonlarında işlendiğine dikkat çeken Eğitim Sen Dersim Şube Başkanı Hüseyin Kasun, okulların birleştirilmesinin pandemi riskini arttırdığını söyledi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Dersim Şubesi, yeni eğitim öğretim yılının başlamasına ilişkin, eğitimde yaşanan sorunlara dikkat çekmek amacıyla Sanat Sokağı’nda açıklama yaptı. “Ranta değil, eğitime bütçe” pankartının açıldığı açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Eğitim Sen üyeleri katıldı. Açıklamayı okuyan Eğitim Sen Şube Başkanı Hüseyin Kasun, Eğitim Sen olarak bulundukları her yerde gerekli tedbirlerin alınması konusunda defalarca uyarıda bulunduklarını kaydetti.

‘OKULLAR BİRLEŞTİRİLDİ’

Bakanlığın pandemi tedbiri almak yerine okullarda tadilata başladığını ve öğrencilerin spor salonlarında ders gördüğüne dikkat çeken Kasun, birçok okulun birleştirilerek derslerin yapıldığına vurguladı. Okulların birleştirilmesi nedeniyle pandemi riskinin arttığını belirten Kasun, “Pandemi nedeniyle uzun süre kapalı kalan okullarda tam da eğitim-öğretim başlarken güçlendirme çalışmasına başlanması anlaşılır değildir” dedi.

ÖĞRETMEN AÇIĞI

Eğitim ihmal edilemez ve vazgeçilemez olduğunu dile getiren Kasun, “Rant ile yandaşa peşkeş çekilen, hoyratça savrulan kamu kaynaklarının eğitimden esirgenmesi kabul edilemez. Eğitimde ihtiyaç olan 100 bin öğretmen yerine, 15 bin öğretmenin atanacak olması ihtiyacı karşılamaktan öte emekli olacak öğretmen sayısını telafi etmeye yöneliktir. Yine okullarda pandemi süreciyle birlikte temizliğin hayati bir önem arz ettiği, kadrolu personel ihtiyacı mevcut iken, geçici çözümlere başvurulması sorunu çözmeyecektir” diye belirtti.

TALEPLER

Eğitim Sen’in öneri ve taleplerinin dikkate alınması gerektiğini belirten Kasun, taleplerini şu şekilde sıraladı:

“*Ders süreleri acilen 30 dakikaya indirilmeli.

*Okullara kadrolu temizlik personelleri atanmalı.

*Ek yüz bin öğretmen ataması yapılmalı.

*Öğrencilerin ulaşım, konaklama ve beslenme ihtiyaçları karşılanmalı.

*MEB bütçesini vakıfların yararına değil öğrencilerin yararına kullanmalı.

*Sınıf mevcutları seyrekleştirilmeli.”

Editör: Haber Merkezi