DİYARBAKIR – Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın yaptığı açıklamanın kadınlara hakaret olduğunu belirten Diyarbakır KESK Kadın Meclisi, Yıldırım’ı kadınlardan özür dilemeye davet etti.

MA'nın haberine göre; Diyarbakır KESK Kadın Meclisi, TBMM Başkanı Binali Yıldırım’ın kadınlara yapılan sosyal yardımlarla ilgili yaptığı açıklamaya ilişkin Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamaya, HDP Diyarbakır milletvekilleri Semra Güzel ve Remziye Tosun’un da aralarında bulunduğu çok sayıda kadın katıldı. Basın açıklamasının yapılmak istendiği Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün bahçe kapısı polisler tarafından kilitlenerek milletvekillerinin ve kadınların girişlere izin verilmedi. Milletvekili Güzel, “Sözde kadınlarla ilgilenen bir kurumun kapılarını kadınlara karşı kilitlemesi hukuki midir? Şu an bu kapıda bekleyen iki milletvekili ve sendika temsilcileri var. Bu kapıyı açmak zorundasınız” diyerek tepki gösterdi.

KRİZİN FATURASI

KESK Kadın Meclisi üyeleri, bunun üzerine binanın dış kapısı önünde basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamada “Haklarımızı Erk(ek) zihniyetine teslim etmeyeceğiz” yazılı pankart açılırken, KESK Kadın Meclisi adına açıklama yapan BES Diyarbakır Şubesi Kadın Sekreteri Serap Kılıç, AKP’nin iktidara geldiği tarihten itibaren kadın haklarına sürekli saldırdığını ve kadına yönelik ayrımcılık, şiddet, taciz tecavüzlerin kat be kat artığına dikkat çekti. Kadının, özel alanda, aile içine hapsedilerek kutsal annelik dışında kadının varlığının yok sayıldığına işaret eden Kılıç, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın, “Yaşlı bir amca geldi, hanımı vefat etmiş evlenecek, bir türlü evlenemiyor, beni evlendir.  Hanımlara para veriyorsunuz kimse yüzümüze bakmıyor, evlenemiyoruz” şeklindeki sözlerini hatırlattı. Kılıç, şunları belirtti: “Dolayısıyla sosyal devletin de ölçüsünü, ayarını yerinde tutmakta fayda var sözleriyle kadınlara verilen ödeneklerin kesileceğinin, krizin faturasının bu şeklide kadınlara ödetileceğinin sinyalini vermiştir.”

‘KADINLARA HAKARETTİR’

AKP hükümetinin kendileri için kadının değil ailenin önemli olduğunu her fırsatta dillendirdiğini vurgulayan Kılıç, “Erkeğe muhtaç olmayan kadınların varlığı, görülen o ki Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ı da rahatsız etmiştir. Bir taşla iki kuş vuracağının hesabını yapan Sayın Binali Yıldırım bir yandan kadına köleliği ve cariyeliği dayatmakta bir yandan da kadınların elinden bu ödemeleri geri alarak var olan kadın köleliğini derinleştirerek, seçimlerde eril zihniyetin desteğini arkasına alarak, oy devşirme kurnazlığına başvurmuştur. Meclis başkanının temsil ettiği ideoloji toplumda kadın düşmanlığını derinleştirmekte ve kadınlara şiddeti meşrulaştırmaktadır. Binali Yıldırımın sözleri kadınlara hakarettir” ifadelerini kullandı.

KADIN DÜŞMANLIĞI 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nı, kadını güçlendirme politikaları konusunda göreve çağıran Kılıç, Yıldırım’ı kadın düşmanlığından vazgeçmeye ve kadınlardan özür dilemeye davet etti.

Editör: Haber Merkezi