MARAŞ-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Elbistan’ın Kavak Tepe Mahallesi’nde EBA’ya erişemeyen öğrenciler, “Eğitimde eşitlik istiyoruz” dövizleri ile yaşadıkları sorunlara çözüm istedi.


Maraş’ın Elbistan ilçesine bağlı Kavak Tepe Mahallesi’ndeki öğrenciler, birçok yerde olduğu gibi internet altyapısı ve şebekelerdeki sorunlardan Eğitim Bilişim Ağı’ndan (EBA) yararlanamıyorlar. Öğrenciler, “Eğitimde eşitlik istiyoruz” dövizleri taşıyarak, yaşadıkları sorunların çözüme kavuşturulması için çağrıda bulundu.


‘EĞİTİMDE EŞİTSİZLİK VAR’


Hamza Güneşli (19), internetlerinin olmadığını belirtti. EBA’ya erişemediklerini belirten Güneşli, “Bu sorun için Elbistan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne gittik. Yetkililer kırsal kesim için EBA eğitim aracının göndereceklerini ve haftada 4 saat hizmet vereceğini söyledi. O da ne zaman gelir belli değil. Merkezde yaşayan öğrenciler haftanın her günü EBA’dan yararlanırken, kırsal kesimde yaşayan öğrenciler bundan mahrum bırakılıyorlar. Benim de 3 tene kardeşim okul okuyor. Bunlarında bir hayali var. Bu çocuklalar ne olacak? Eğitimde eşitsizlik var. Kırsal kesim öğrencileri ikinci plana atılmış durumda” dedi.  (MA)
Editör: Haber Merkezi