GEBZE ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ- Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır yaptığı basın açıklamasında, “Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bizleri kariyer basamakları üzerinden ayrıştıracağı öngörüsüyle, en başından bu yana, daha taslak halinde iken itiraz etmiştik” dedi.   

A+A-Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu ile ilgili olarak yazılı basın açıklamasında bulunan Eğitim-Sen Gebze Şube Başkanı Eylem Bahadır, “Öğretmenlik Meslek Kanunu'nun bizleri kariyer basamakları üzerinden ayrıştıracağı öngörüsüyle, en başından bu yana, daha taslak halinde iken itiraz etmiştik.  Güvencesizleştirmeyi yaygınlaştıran, yarıştıran hiyerarşik düşünce şekline idi aynı zamanda itirazımız. Çünkü iktidarın değil, halkın öğretmenleriyiz.

“ÖĞRETMENLİK ÖZEL İHTİSAS MESLEĞİDİR”

Bugün de itirazımız sadece kariyer basamakları sınavına değil, kapalı kapılar ardında hazırlanan ve eğitim emekçilerinin taleplerini, haklarını kapsamayan bu kanunun kendisinedir. İçinde bulunduğu ekonomik koşullar, eğitim emekçilerine sınava girme mecburiyeti doğursa da dayanışma içinde sınavın iptal edilmesi için itirazlarını yükseltmektedir. Öğretmenlik özel ihtisas mesleğidir. İnsanca yaşayacak ücret, eşit haklar tüm öğretmenlerin tartışılmaz en temel hakkıdır” dedi.

Gebze Haber: Hanifi SURUN Kaynak: “

Editör: Haber Merkezi