ŞIRNAK-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Eğitim-Sen yöneticileri, Cizre’de bir okulda Müdür Yardımcısı olan B.E.’nin öğrencilerine istismarda bulunmasına ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. Daha sonra açıklama yapan sendika yöneticileri, olayın takipçisi olduklarını belirtti.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Şırnak Şubesi ve genel merkez yöneticileri, Cizre Merkez Anadolu Lisesi’nde Müdür Yardımcısı olan B.E.’nin birçok öğrencisine cinsel içerikli mesajlar gönderdiği, yine bazı öğrencilere istismarda bulunmasına ilişkin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileriyle görüştü. Eğitim-Sen Genel Sekreteri Velat Kaya ve Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Ahmet Karagöz’ün de aralarında bulunduğu sendika yöneticileri, görüşmenin ardından Cizre’deki binalarında açıklama yaptı.


‘BAKANLIK MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRDİ’


Görüşmede, konuya ilişkin kaygılarını dile getirdiklerini aktaran Eğitim-Sen Şırnak Şube Başkanı Muzaffer Yıldırım, olaya ilişkin başlatılan soruşturmada savcı değişikliğinin konunun üzerinin kapatılması noktasında bazı kaygılara neden olduğunu ifade etti.


Daha sonra konuşan Eğitim-Sen Genel Sekreteri Velat Kaya da, istismarların politik bir durumdan kaynaklandığını vurguladı. “Bu sistemin kullandığı dilin bir sonucu olarak ortaya çıkıyor” diyen Kaya, istismara karşı mücadele etmeye devam edeceklerini dile getirdi. İstismarda adı geçen şahsın açığa alındığı bilgisini paylaşan Kaya, Milli Eğitim yetkililerinin de olayın takipçisi olacaklarını ve ilgili bakanlık tarafından konuya ilişkin müfettiş görevlendirildiğini söylediklerini aktardı.


‘BU TÜR DURUMLAR GEÇİŞTİRİLİYOR’


Eğitim-Sen Genel Mali Sekreteri Ahmet Karagöz ise, istismarın kanayan bir yara olduğunu ve sorumluların cezalandırılması durumunda bu kanayan yaranın kabuk bağlayacağını ifade etti. Küçük cezalarla bu tür durumların geçiştirilmeye çalışıldığını kaydeden Karagöz, olayın müdahili olduklarını dile getirdi.

( Kaynak: MA )
Editör: Haber Merkezi