AMED - Eğitim Sen Amed Şubeleri, artırımlı hizmet puanından faydalanamayan öğretmenlerin yaşadığı mağduriyete ilişkin yaptığı açıklamada, "Eğitim emekçileri derinleşen krizde bu mali yükten kurtarılmalıdır" dedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Amed 1-2 ve 3 Nolu Şubeleri, Milli Eğitim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğindeki düzenlemeyle zorunlu hizmet için getirilen ek puan düzenlemesindeki değişikliklerden kaynaklı sadece Amed’de mağduriyet yaşayan 8 bin eğitim emekçisinin durumuna ilişkin açıklama yaptı. 2020 yılında yapılan değişiklikle zorunlu hizmet alanlarında fiilen görev yaptığı halde artırımlı hizmet puanından yararlanmayan öğretmenlerin ayrıca açtıkları davaların masraflarını ödemek zorunda kaldığını belirten Eğitim Sen 1 Nolu Şube Eşbaşkanı Emine Akşahin, Danıştay İçtihat Birleştirme Kurulu’nun olumsuz kararı sonrası yerel mahkemelerin öğretmenlerin aleyhinde karar vermeye başladığını söyledi.

VEKALET ÜCRETLERİ ETKİLEDİ

Akşahin, “Bu karar sonrası yerel mahkemelerin de ret kararı vermeleri ile öğretmenler bir kez daha mağdur edilmiştir. Eğitim emekçileri artırımlı hizmet puanlarını alamadıkları gibi 12 bin TL’ye kadar varan dava ve vekalet ücretleri ile bu ekonomik krizde derinden etkilenmişlerdir” dedi.

Hukuksal süreci devam ettirecekleri ve fiili meşru mücadele yürüteceklerini vurgulayan Akşahin, taleplerini ise şöyle sıralandı:

“* Atama tarihine bakılmadan ve davaya gerek kalmadan zorunlu hizmet bölgelerinde çalışan tüm eğitim emekçilerine geçmişe dönük artırımlı hizmet puanları verilmelidir

* Şimdiye kadar açılan ve yerel mahkemeler de olumlu sonuçlanmış davaların kazanımları korunmalıdır

* Gerek yerel, gerekse istinaf mahkemelerinde ret verilen kararlar için Milli Eğitim Müdürlüğü kurum avukatlarına ödenmesi gereken avukatlık vekalet ücretlerinden feragat edilerek her geçen gün daha da derinleşen ekonomik krizde eğitim emekçileri bu mali yükten kurtarılmalıdır.” 

Editör: Haber Merkezi