MERSİN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Mahmut Sümbül,  "ölümle tehdit” mesajları için kullananların öğretmen olarak sınıflarda öğrencilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize ders müfredatı dışında neler anlattıklarını merak ediyoruz.' dedi.

Haber Özlem Kırmızıtoprak

Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sümbül

Eğitim Sen Mersin Şubesi yönetimi Salih Öz'ün paylaşımlarına ilişkin sendika binasında basın açıklaması gerçekleştirdi. Yapılan açıklamada  Salih Öz'ün 'ölüm Tehditlerine tepki gösterildi.  Açıklamayı Sendika Şube Başkanı Mahmut Sümbül yaptı.

"Zorlu bir dönemden geçen ülkemizin her anlamda dayanışmaya ihtiyaç duyduğu günlerde “toplumun bir kesimini aşağılayan, dili/düşüncesi/siyasi inancı farklı kesimlere kin ve düşmanlığa sevk edici” bir dille sosyal medyayı “ölümle tehdit” mesajları için kullananların öğretmen olarak sınıflarda öğrencilerimize, çocuklarımıza, gençlerimize ders müfredatı dışında neler anlattıklarını merak ediyoruz.

 

Sadece yasal taleplerini dile getiren, Anayasa’da yazılı ilkeler çerçevesinde “sosyal hukuk devleti, laik-bilimsel-anadilinde eğitim hakkı” talep eden eğitim ve bilim emekçileri ihraç edilirken; sosyal medyada sadece beğeni yaptığı için 80 yaşındaki insanlar hakkında soruşturma açılırken Milli Eğitim Bakanlığında öğretmen olarak görev yaptığı halde “halkı kin ve düşmanlığa sevk edici çağrı yapan, ana muhalefet partisi ve diğer muhalefet partileri genel başkanlarına, üyelerine, o partiye oy verenlere, muhalif her türlü kesime karşı tehdit içeren mesajlar” yayınlayan Salih Öz hakkında Mersin Milli Eğitim Müdürlüğünü göreve çağırıyoruz.

Toplumu ayrıştırmak, kin ve düşmanlığı yaygınlaştırmak, toplumun bir kesimini aşağılamak suçunu işleyen Salih Öz “ölüm tehdidi” içeren mesajlarını korkusuzca yayınlarken Milli Eğitim Müdürlüğünün adı zikredilen sözde eğitimci hakkında nasıl bir uygulama yapacağını Mersin kamuoyuyla beraber Eğitim Sen Mersin şubesi olarak da takip edeceğiz.

Biz sendika olarak her türlü eleştiri ve düşüncenin özgürce savunulmasını, açıklanmasını, dile getirilmesini yıllardır savunuyoruz ve bedeller ödesek de savunmaya devam edeceğiz. Fakat tehdit, kin ve düşmanlığı eleştiri olarak görmemiz de mümkün değildir. Hele ki bir okulda öğretmen(?) olarak görev yapan birinin saldırganlığa prim veren, toplumu bölen, bu paylaşımları yaparken nereden cesaret aldığı araştırılması gereken, yükselmek-mevki sahibi olmak için saldırganlığı, inanç sömürüsünü bir araç olarak gören, siyasi jargonla sırtını dayadığı yerlerden cesaret alarak “ölümle tehdit” içerikli paylaşımlar yapmasını düşünce açıklamak olarak göremeyiz. Zaten bu paylaşımlar düşünce değil düşüncesizliktir.

Sosyal medyayı kalemşorluk, medyaşorluk alanı olarak kullanıp hakaret-tehdit etmek en hafif deyimle gayr-i insani bir tutumdur. Sadece muhalif tweet attığı için farklı düşüncedeki insanlar hakkında her türlü baskı ve soruşturmayı başlatanlar insanları ölümle tehdit eden Salih Öz hakkında da aynı duyarlılığı göstermelidir.





 

Eğitim Sen Mersin Şubesi olarak adı geçen kişi hakkında her türlü yasal ve idari haklarımızı kullanacağımızı siz basın emekçileri ve Mersin kamuoyuyla paylaşırız."
Editör: Haber Merkezi