ADANA - Eğitim Sen Adana Şubesi, ara tatilde teknik aksaklıklar nedeniyle seminerlere katılamayan öğretmenlerin ek ücretlerinin ödenmemesine tepki gösterdi. 

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) Adana Şubesi,  2021-2022 Eğitim Öğretim yılı ara döneminde teknik aksaklıklardan dolayı mesleki çalışmalara katılamayan öğretmenlerin 15 saat ek ders ücretlerinin ödenmediğini belirtti. Şube Başkanı Hüseyin Kaya tarafından yapılan yazılı açıklamada şunlar ifade edildi: 

“Bilindiği gibi 2021-2022 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemin ara tatili 11-15 Nisan tarihleri arasında yapılmıştı. Öğretmenlerin mesleki eğitim seminerleri de aynı tarihte internet üzerinden uzaktan yapıldı. MEB’in seminer öncesi açıklaması; ‘Bakanlığımıza bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görevli öğretmenlerin 2022 yılı Nisan dönemi (11-15 Nisan) mesleki çalışmaları, uzaktan eğitim yoluyla gerçekleştirilecektir. Öğretmenlerimiz, ÖBA platformu üzerinden asenkron olarak en az bir eğitim faaliyetini tamamlamaları hâlinde mesleki eğitimlerini de tamamlamış sayılacaklardır. Ayrıca okul yöneticilerimiz de listede belirtilen eğitimlere isteğe bağlı olarak katılabileceklerdir’ denilmiştir.

MEB'in ilgili yazısında seminere katılmayan- katılamayan öğretmenlerin ek ders ücretleri kesilir ibaresi yoktur. Sendikamıza ulaşan bilgilere göre çok sayıda öğretmen arkadaşımız internet kesintileri, teknik aksamalar, bulundukları yerde internet erişiminin olmaması, hatta eğitimi tamamladıkları halde tamamlamamış gibi göründüklerini ifade ettiler. MEB öğretmenlerden kaynaklanmayan bu sorunlardan dolayı ek dersler ücreti kesintisine gitmemelidir. Kaldı ki 1 (bir) saatlik uzaktan mesleki eğitime erişememenin sonucu 15 saat ek ders ücreti kesintisi olamaz. MEB’in öğretmen arkadaşlarımızı mağdur etmeden, herhangi bir ücret kesintisine başvurmadan bu sorunu çözmesini bekliyoruz. (MA)

Editör: Haber Merkezi