MARDİN – Mardin’de 2 öğretmenin saldırıya uğramasına dair açıklama yapan Eğitim Sen Genel Başkanı Nejla Kurul, Başkanı, eğitim emekçilerinin demokratik haklarının ellerinden alındığını söyledi.

Kamu Emekçileri Sendikalar Konfederasyonu (KESK) Mardin Şubeler Platformu, Mardin’de 2 öğretmenin saldırıya uğramasına dair açıklama yaptı. Mardin Emek ve Demokrasi Platformu bileşenleri ile siyasi parti temsilcilerinin katıldığı açıklamaya KESK Eş Genel Başkanı Şükran Kablan Yeşil ile Eğitim Sen Eş Genel Başkanı Nejla Kurul da katıldı. 

Açıklamada ilk olarak söz alan KESK Eş Genel Başkanı Kablan, darp edilen öğretmenlerin yalnız olmadığını belirtmek için Mardin’e geldiklerini ifade etti. Siyasi iktidarın bu güne kadar emek düşmanı politikalarını yeniden dizayn etmeye çalıştığını kaydeden Kablan, eğitim emekçilerinin artarak devam eden sorunlarının görmezden gelindiğini söyledi. Eğitim emekçilerinin sindirilmek istendiğini belirten Kablan, saldırının peşini bırakmayacaklarını söyledi. 

KURUL: ÖZGÜR SENDİKA SEÇME HAKKI ELLERİNDEN ALINIYOR

Ardından söz alan Eğitim Sen Eş Genel Başkanı Nejla Kurul da, eğitim ve bilim emekçilerinin karşı karşıya kaldıkları hak kayıplarında Eğitim Bir Sen ile Türk Eğitin Sen’in yan yana pozisyon almasının etkili olduğunu ifade etti. Eğitim emekçilerinin ekonomik ve demokratik haklarının ellerinden alındığını kaydeden Kurul, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlerin önlerine konulan formlarla yandaş sendikalara zorla üye yapıldıklarını söyledi. Öğretmenlerin altına alındığını dile getiren Kurul, özgür sendika seçme haklarının ellerinden alındığını ifade etti. Okulların bir söylem alanı olduğunu, temel insani edimin yeri olduğunu ifade eden Kurul, okul yöneticilerinin görevinin huzurlu çalışma ortamını sağlamak olduğunu söyledi. Mardin’de saldırıya uğrayan öğretmenlerin okul yöneticilerinin hedef göstermesi sonucu saldırıya uğradığını hatırlatan Kurul, demokratik haklarını kullanarak yaşamanın mücadelesini vermeye devam edeceklerini söyledi.  

Ardından Eğitim Sen Mardin Şube Başkanı Mustafa Bozan açıklama yaparken, açıklama “Şiddete karşı omuz omuza” sloganı ile son buldu.

(MA)

Editör: Haber Merkezi