İSTANBULÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;  Eğitim Sen'in İstanbul'da 7 yıldır düzenlediği 1 Mayıs Öykü Yarışması, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl engellendi. Duruma tepki gösteren eğitim emekçileri, engellemenin mantık dışı olduğunu söyledi.
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İstanbul 2 No’lu Şubesi, 7 yıldır düzenli olarak yaptıkları 1 Mayıs Öykü Yarışması'nın İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından engellenmesini Kadıköy’de bulunan şube binalarında basın toplantısı ile protesto etti.


Eğitim Sen İstanbul 2 No’lu Şube Başkanı Kazım Yılancı, 7 yıldır ilkokul, ortaokul, lise öğrencilerinin katılabileceği resim, öykü ve heykel dallarında 1 Mayıs İşçi Bayramı konulu ödüllü yarışma düzenlediklerini söyledi.


Çalışmanın son iki yıldır engellenmeye çalışıldığını dile getiren Yılancı “Geçtiğimiz yıl sümen altı edilen başvurumuz, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü’yle yaptığımız görüşme sonucu işleme konulmuş, gecikmeli de olsa etkinliğimizi yapmıştık. Bu yıl ise başvurumuzun inceleme komisyonu tarafından değerlendirildiği, değerlendirme safhasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü gözetim, denetim ve sorumluluğunda gerçekleştirilemeyeceğinden ilgili başvuru kapsamında herhangi bir değerlendirme yapılamadığı tarafımıza bildirilmiştir. Şimdiye kadar 6 defa gerçekleştirdiğimiz belirli gün ve haftalar içerisinde yer alan 1 Mayıs İşçi Bayramı’na yönelik, bu etkinliğimizin hazırlık, uygulama aşamalarında ya da sonrasında bugüne kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır. Daha önceki başvuruların hiç birinde böyle bir gerekçe önümüze gelmemiştir. Öğrencilerimizin gelişimine katkı sağlayan etkinliğimizin engellenmesini kabul etmemiz mümkün değildir” diye ifade etti.


'MANTIK DIŞIDIR' 


Eğitim Sen’in 6 yıldır sürdürdüğü bir çalışmasının bu yıl hiçbir gerekçeye bağlanmaksızın değerlendirme dışı tutulmasının mantık dışı olduğunu vurgulayan Yılancı, “Bir kez daha öğrencilerimizi sanatla, edebiyatla buluşturan etkinliklerimizi her fırsat ve imkanda sürdürmeye devam edeceğiz. Kendi yasalarından bile haberi olmayan yöneticilerin uygulamaları, bize kurumların liyakat sahibi olmayan kişilere teslim edildiğini bir kere daha gösterirken, üyeleri eğitim ve bilim emekçilerinden oluşan Eğitim Sen’in öğrencileriyle buluşmasını hiçbir gücün engelleyemeyeceğini ifade etmek istiyoruz” diye belirtti.( Kaynak:MA)
Editör: Haber Merkezi