ADANA - Eğitim Sen Adana Şubesi Başkanı Hüseyin Kaya, elhiyet sınavında görevli olan öğretmen Gazi Uzun'a saldırınların cezalandırılmasını istedi. 

Adana'da Motorlu Taşıtlar Direksiyon Sınavında dün görevli olan öğretmen Gazi Uzun bir grubun saldırısına uğrayarak, yaralandı. Uzun, polise şikayette bulunurken, saldırganlardan biri gözaltına alındı. Eğitim Sen Şube Başkanı Hüseyin Kaya, Uzun'un bir grubun saldırısına uğramasına tepki göstererek, öğretmenlere yönelik saldırının bu kadar rahat gerçekleşmesinin eğitimin sınav endeksli olması ve sınavların da piyasaya açılmış olmasından kaynaklandığını vurguladı.

‘SALDIRIYI KABUL ETMİYORUZ'

Sınavda başarısız olan bir adayın, Uzun'a, kendisine yeni bir hak daha verilmesini talep ettiğini ancak bu talebi reddedince sınava giren kişi ve yakınları tarafından saldırıya uğradığını anlatan Kaya, "Öğretmen arkadaşımıza yönelik şiddeti asla kabul etmiyoruz. Arkadaşımıza şiddet uygulayan kişilerin en kısa sürede cezalandırılmasını bekliyoruz.  Şunu da ifade etmek istiyoruz ki,  Milli Eğitim Bakanlığının eğitimi piyasa açması ve ticari bir mantıkla yönetmesi devam ettiği sürece öğretmenlere yönelik saldırılar sürecektir.  Milli Eğitim Bakanlığını öğretmenlerin saygınlığını arttıracak politikalar üretmeye, eğitimin piyasacı değil nitelikli, kamusal bir hak olduğu anlayışını topluma kazandırmaya davet ediyoruz. Arkadaşımıza saldıran kişilerin en ağır şekilde cezalandırılmasını talep ediyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi