DİYARBAKIR - KESK Amed Şubeler Platformu, sendikal faaliyetler nedeniyle tutuklanan Eğitim Sen'li Arzu Koç’un serbest bırakılmasını istedi.

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Amed Şubeler Platformu, Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında 8 Kasım 2021 tarihinde aralarında sivil toplum örgütü temsilcileri ve Barış Anneleri Meclisi üyesi 11 kişiyle birlikte tutuklanan Eğitim Sen Genel Merkez Denetleme Kurulu üyesi Arzu Koç'a dair açıklama yaptı. Eğitim Sen 1 Nolu Şube binasında yapılan açıklamada, Koç'un yarın Diyarbakır 10’uncu Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek dava duruşmasında serbest bırakılması çağrısı yapıldı. 

SENDİKAL FAALİYETLER

Platformun Dönem Sözcüsü Mehmet Candar, sendikal faaliyetlerin anayasal güvence altında olduğunu ve suç olmadığını hatırlattı. Eğitim Sen Diyarbakır 1 Nolu Şube Kadın Sekreteri Ezgi Çelik ise, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü dolayısıyla yapılan çalışmaların da suçlama konusu yapıldığını aktardı. Çelik, "Hukuksuz bir şekilde sendikal faaliyetlerin engellenmesi, iktidarın yargı kararlarını doğrudan etkileyen bir tutum sergileyerek, arkadaşlarımızın da tutuklanmasının tek nedeni tek tipleştirme politikasıdır. Siyasi iktidar, ülkeyi şiddet sarmalına dönüştürerek, toplumsal ve siyasal yaşamı ablukaya almıştır” ifadelerini kullandı.

TEMEL HAK VE ÖZGÜRLÜKLER

Çelik, kadına yönelik politikalara da tepki göstererek, "İktidarın, kadın karşıtı politikalarına karşı mücadele veren kadın arkadaşlarımızın, yürüttükleri demokratik faaliyetler suç kapsamına alınmış ve arkadaşlarımız tutuklanmıştır. Temel hak ve özgürlüklere saygı farklı görüşlere tahammül, farklılıkların kabulü, hukukun üstünlüğü gibi demokrasi ilkelerinin ülkemizde hayata geçirilmemesi, son yıllarda genel uygulama haline gelen tutuklu yargılamalar, yaygın hale getirilen dinlemeler, sorgulama ve kovuşturmalara son verilmesi gerekmektedir" diye belirtti. 

Editör: Haber Merkezi