Bu gün bi yol hikayem daha var. Eski bir öğrencimin annesi ile karşılaştım. Çocugunun bu sene lise son sinifa geçtiğini derslerinin çok iyi oldugunu söyledi. Yaninda da ikinci bir çocuğu vardı dedi anne abimin öğretmeni mi? Evet dedi kadın ve döndü bana keşke bu oğluma da senin gibi bir öğretmen rastlasaydı dedi. Bu da aynı senin ogrencin gibi. Biz size o konuda çok duacıyız dedi. Çok mutlu oldum.

Bu anlattiğim ogrencim benim sinifta değildi. Başka bir arkadaşin sınıfındaydı. Çok felaket yaramazdı öğretmen ve aile surekli karşı karşiya geliyordu. Öğretmen ısrarla bu çocukta hiperaktif bozukluk var doktora götürün diyor aile de karşı çıkıyordu. 


Okulun arka bahçesinde bir kanalizasyon çukuru var üstünde demir kapı ve kilit. Ben de hep arka bahçede nöbetçiyim. Kilit kırılmış, biri kırmış kilidi. Gittim okul idaresine dedim bakin biri düşer dediler ooo haklısın. Hemen kapatalım. Ertesi hafta gene nöbetteyim baktım gene açık. Yine uyardım biri düşecek ooo evet unuttuk tamam falan. Daha 3. hafta olmadı tenefusteyiz çocuklar koştu biri kanalizasyona düştü. Arkadaş fırladı gidip bakayim kesin benimkidir dedi. Ve gercekten o...


Üstü başı b.. batmış.. Aileyi çağırdık. Normalde kıyamet kopar ama çocuğun adı çıkmış aile ses etmeden aldı çocugunu gitti. Bi hafta sonra arkadaş aldı çocuğu benim sınıfa getirdi. Ceza verdim akıllı olmazsa onu sinifimda istemiyorum dedi
Beni çağırdı dışarda ne olur bi hafta kalsın özür falan diler geri alırım, belki etkili olur.Tmm dedim. Aldım sınıfa dedim arkadaşınız misafirimiz ona iyi davranın ilgilenin onla oynayın ona kuralları hatırlatın. Aman benim çocuklsr bi sahiplendi bir ilgi bir alaka çocugu bi dakka yalnız bırakmıyorlar. Çocuk kaldı sınıfımda sorun yok. Arkadaş dedi kalsın lütfen ben dayanamıyorum.


Dedim kalsin. Çocuk hala duramıyor yerinde ama çok çabalıyordu.4 sene okuttum ama çocuk bi efendi oldu inanılmaz. Arkadaşları onu hep sahiplendiler hep ilgilendiler. İşte o cocuk şimdi lise sonda ve çok başarılıymış. Bundan güzel haber olur mu?
Not: Ablam der şom ağzını açma sen diyince oluyor hep bi şeyler. Oysa görünen köy kılavuz istemez de mi? Görüyoruz da söylüyoruz. Adımı felaket tellalı koymuş. Ben diyorum böyle olacak oluyor. Demesem olmayacak. O kadar millet çukura düşüyor ihmal değil mi? ?
Editör: Haber Merkezi