BATMAN-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: Eğitim-Sen Batman Şubesi 11'inci olağan kongresini gerçekleştirdi. Nurettin Şimşek Eğitim-Sen Batman Şubesi'nin yeni başkanı seçildi.

Batman Eğitim-Sen Şubesi yeni yönetimini belirlemek üzere 11'inci Olağan Kongresi’ni gerçekleştirdi. Batman Belediyesi Ahmet Güneştekin Kültür Sanat Merkezi'nde düzenlenen kongre salonuna "Jin jiyan azadî", "Baharı da barışı da kadınlar getirecek", "İhraçlar onurumuzdur", "Güvencesiz çalışmaya angaryaya, mobinge, mülakata hayır" yazılı pankartlar  asıldı.

Kamu emekçilerinin salonu doldurması ile birlikte kongre yapılan saygı duruşu ve divan seçiminin ardından başladı.

Divana  Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Çevre Mühendisleri Odası'ndan Melek Atalay ile Eğitim Sen üyesi Kanun Hükmünde Kararname  (KHK) ile işlerine son verilen kamu emekçileri Hasan Demir ve Ramazan Kavak seçildi. Divanın seçilmesinin ardından açılışta ilk olarak konuşan Demir, Türkiye'de kamu emekçileri ve işçiler için büyük bir krizin söz konusu olduğunu ifade etti. Demir, "Binlerce kamu emekçisi haksız hukuksuz yere ihraç edildi. Onların mücadelesini sürdürmeye kararlıyız, mücadele bitmedi" ifadesinde bulundu. Batman'da yeni yönetim ile birlikte mücadele bayrağının devir edileceğini sözlerine ekleyen Demir, yeni yönetime girecek kamu emekçilerini tebrik ederek sözlerine son verdi.

Tek liste ile gidilen kongre sonunda, eğitim emekçisi Nurettin Şimşek Eğitim-Sen Batman Şubesi'nin yeni başkanı seçildi.

( MA)
Editör: Haber Merkezi