ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ;Kadın öğretmenlere topuklu ayakkabının caiz olmadığını belirterek topuklu giymeyi yasaklayan ilkokul müdürüne “Her şeye maydanoz” ödülü verildi.

Ankara Sincan’da Akşemsettin İlkokulu Müdürü Mehmet İpek öğretmenlere önce “kadınların topuklu ayakkabı giymesinin caiz olmadığı” yönünde bir yazı gönderdi sonra da topuklu ayakkabıyı yasakladı.




Okul müdürü Mehmet İpek'in öğretmenlere gönderdiği, kadınların topuklu ayakkabı giymesinin İslam dinindeki yerinin irdelendiği yazıda şu ifadeler yer alıyordu:


“… ayağın yaratılış hâli fıtrîdir. Onu aksi bir şekle sokmak ise fıtratın dışına çıkmak demektir. Fıtratın dışına çıkılması ise gösteriş, kendini hissettirme, farklı görünme, fantezi merakı ya da özenti gibi durumlarda yaşanır. Bunların hiçbiri de dininizce caiz değildir.”




KADIN İNSİYATİFİ YASAKÇI MÜDÜRÜ ÖDÜLLENDİRDİ


Akşemsettin İlkokulu’nun önüne bir demet maydanoz ve bir adet topuklu ayakkabı ile giden “Kadın Savunması” adlı inisiyatif, kadın öğretmenlere topuklu ayakkabı giymeyi yasaklayan okul müdürüne “Her şeye maydanoz” ödülünü verdi.




Okulun duvarına bir demet maydanoz ile bir topuklu ayakkabı koyan kadınlar eylemi şu sözlerle bitirdi:”Erkeklik hayatın her alanında kadınlara maydanoz olmaya devam ettikçe ödüllerimiz sahiplerine ulaşacaktır. Dikkat edin, soğuk bir Ankara gününde kafanıza topuklu yağabilir!”


Kadınların okul müdürüne bıraktığı notta ise “Her Şeye Maydanoz Ödülü’nü nice mutlu günlerde kullanın. Özür yetmez, istifa!” ifadeleri kullanıldı. (Kaynak DUVAR)






Öğretmenlere topuklu ayakkabı yasağı: Dinen caiz değilmiş



12.01.2019


Ankara’nın Sincan ilçesindeki Akşemsettin İlkokulu Müdürü, dinen caiz olmadığı gerekçesiyle kadın öğretmenlerin topuklu ayakkabı giymesini yasakladı. Sincan Kaymakamlığı'nı da yasakla ilgili bilgilendirdi.



Editör: Haber Merkezi