ANKARA-ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ: CHP’nin eğitim politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, ilginç bir iddia ortaya attı. Kaya, “Bir Saray’ın bakanı var, bir de Milli Eğitim Bakanı var” dedi ve Saray’ın bakanı için de isimler verdi.


HABER MERKEZİ – CHP, geçen hafta sonu Eğitim Çalıştayı düzenledi. Çalıştayın hedefini, eğitimin sorunlarını Yeni1mecra’dan İrfan Uçar’a konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, “eğitimin en büyük sorununun AKP olduğunu” söyledi.

Sözleşmeli ve ücretli öğretmenler ile ataması yapılmayan öğretmenler sorununa ilişkin görüşlerini de paylaşan Kaya, sözleşmeli öğretmenliğin nasıl “müdürün hizmetkarı” haline getirildiğini, sözleşmeli istihdamla nasıl siyasal tercih yapıldığını anlattı.

Yıldırım Kaya, 1 milyon öğretmen ile 700 bin atama bekleyen öğretmen dururken Milli Eğitim Bakanlığı’nın vakıflarla yaptığı sözleşmeleri, yargının Anayasa’ya aykırı bulduğu bu sözleşmelere karşı hangi hüllelere başvurulduğunun ayrıntısını da verdi.
Yeni1mecra’dan İrfan Uçar’a konuşan Yıldırım Kaya, 18 yıllık AKP iktidarının eğitim politikasına sert eleştiriler yaptı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, ilginç bir iddia da ortaya attı. Kaya, “Bir Saray Bakanlığı var, bir de Milli Eğitim Bakanlığı var” diyerek ülkenin iki bakanlıkla karşı karşıya olduğunu söyledi. “Saray’daki Milli Eğitim Bakanı” ile ilgili iki isim veren Kaya, burada da bir çekişme olduğundan söz etti.

Eğitim sistemine yönelik eleştiriler, yargı kararına karşı hülleler, eğitimdeki çift başlılık ve gölge bakan isimleri, cemaat ve tarikat iddiaları… Tüm ayrıntılar video söyleşide…
Editör: Haber Merkezi