ANKARA - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 450 bin taşeron işçinin sürekli işçi kadrolarına geçeceğini belirtti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile çıkarılan taşeron işçi düzenlemesinin detaylarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sarıeroğlu, 450 bin taşeron işçinin sürekli işçi kadrolarına geçeceğini açıkladı.

Sarıeroğlu, düzenleme ile birlikte getirilen sınav sistemine ilişkin olarak, "Sınav yaptıkları işle alakalı olacak" dedi. Sarıeroğlu, ayrıca belediyelerde personel çalıştırmaya dayalı hizmet alımı kapsamında çalışanların tamamını, belediyelerin iktisadi teşekküllerinde işçi kadrolarına alacaklarını kaydetti.

‘ELEME DÜZENLEMESİ YAPMADIK’

Eleme anlamı taşıyacak hiçbir düzenleme yapmadıklarını savunan Sarıeroğlu, "Bu anlamda, mevcutta çalışan kardeşlerimizin içi de rahat olsun. 'Çöp, park, bahçe, temizlik işçilerini kapsama almıyor' şeklinde bazı bilgi kirlilikleri var. Orada daha ileri bir düzenleme yapıyoruz. Orada, hizmet alımlarının tamamını hiçbir şekilde personel alımı kriteri de koymadan, tüm park, bahçe, temizlikle ilgili ihaleleri artık belediyelerimizde ortadan kaldırıyoruz. Tamamı, belediyelerimizin iktisadi teşekkülleri üzerinden gerçekleştirilecek" dedi.

Sarıeroğl, tüm kamu ve özel bütçeli kuruluşların düzenleme kapsamında olduğunu ifade etti.

Editör: Haber Merkezi