HABER MERKEZİ: -Dersim’de Tarım ve Orman Bakanlığı’nın ABD’li bir avcıya dağ keçisi avlama izni vermesine tepkiler dinmiyor. Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Bakanlığın av izni verdiği ABD’li iş adamına seslenerek “Yarın köylülerle ve dostlarla seni orada bekliyor olacağım” dedi.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü, Dersim’de insanlar tarafından kutsal sayılan ve “Hızırın keçileri” olarak adlandırılan dağ keçilerini avlamak için ABD’li bir kişiye izin verdi. Tarım ve Orman Bakanlığı 15. Bölge Müdürlüğü Tunceli İl Şube Müdürlüğü tarafından verilen av izninde, 1 adet yaban keçisinin 07.12. 2020 ile 13.12.2020 tarihleri arasında avlanabileceği belirtildi. İzin belgesinde hangi tür silahın ve kaç merminin kullanılacağı gibi ayrıntılar da yer alıyordu. İzin belgesinde ABD'li avcının adı Bradley Garrett Van Hoose, mesleği "iş adamı" olarak yer alırken ve bir dağ keçisini avlamasına onay verilmişti.

Bölge halkı doğal yaşamda “av” adı altında yapılan katliama tepki gösteriyor.

İLGİLİ HABER

ABD'li avcıya dağ keçisini avlama izni verildi

ABD'li avcıya dağ keçisini avlama izni verildi

Av izin belgesinde 'iş adamı' olduğu belirtilen Bradley Garrett Van Hoose'a 50 mermi sıkma izni verilmiş.


Bu tepkilerden biri de Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu’ndan geldi.

'SENİ BEKLEYECEĞİZ'

ABD’li iş adamına verilen izin belgesini sosyal medya hesabından paylaşan Maçoğlu “Bizim için doğadaki hiçbir cana asla paha biçilemez... Dürbünlü silahı ve 50 mermisiyle dağ keçisini katletmek için gelecek olan kişiye sesleniyorum. Yarın köylüler ve duyarlı tüm dostlarla orada seni bekliyor olacağım...” dedi. ( Artı Gerçek )

Editör: Haber Merkezi