ANKARA- Antepte'teki bir özel hastanede çıkan patlamanın tüm yönleriyle araştırılması çağrısında bulunan SES, "Sağlık emekçilerinin güvenle çalışabilecekleri ortamları hazırlayın" dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Antep’te özel bir hastanede oksijen cihazından kaynaklı çıkan ve 9 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan patlamaya ilişkin yazılı açıklama yaptı. 

Açıklamada, “Bu durum bir kez daha İşçi Sağlığı ve İş Güvenliğinin (İSİG) ne kadar önemli olduğunu ve sağlığın çok tehlikeli ve ağır işler sınıfında olmasının ne denli haklı bir gerçeklik olduğunu ortaya çıkarmıştır. Sağlık emekçileri Kovid-19 pandemisiyle savaşırken, hem hastalanma ve yaşamlarından olma riskiyle hem de böylesine can güvenliklerini tehdit eden patlama vs. gibi fiziki tehlikeler ile karşı karşıya kalmaktadır” diye belirtildi.

‘GÜVENLE ÇALIŞABİLECEKLERİ BİR ORTAM’

İktidara seslenilen açıklamanın devamında “Öncelikle ve ivedilikle İSİG yasasını işçilerin, emekçilerin örgütlü olduğu kurumların önerileri ve talepleri doğrultusunda düzenleyin ve bunun gereklerini yerine getirin. Sağlıkta dönüşümden vazgeçin. Kamusal, erişilebilir, nitelikli, ücretsiz, eşit ve anadilinde sağlık sistemi mümkün ve bunun gereklerini yerine getirin. Sağlığın özelleştirme işlemlerini durdurun. Sağlık her vatandaşın kamusal hakkıdır. Bunun önündeki tüm engelleri kaldırın. Sağlığa daha fazla bütçe ayırın. Sağlık emekçilerinin güvenle çalışabilecekleri ortamları hazırlayın. Ayrıca hastaların güvenle ayakta ya da yatarak tedavi olacakları hastaneleri insan onuruna yakışır şekilde oluşturun” ifadelerine yer verildi.

‘TÜM YÖNLERİYLE ARAŞTIRILSIN’

Açıklamada son olarak, “Gaziantep’te yaşanan bu elim olayda yaşamını yitiren vatandaşlara rahmet, ailelerine sabır diliyor, yaralılara ise acil şifa temenni ediyoruz. Bu olayın tüm yönleriyle araştırılmasını ve aydınlatılmasını, sorumlularının ise yargı önüne çıkarılarak hesap vermelerini talep ediyoruz” denildi.

(MA)

Editör: Haber Merkezi