RİZE – Rize’nin İkizdere ilçesine gelen ve taş ocağına tepki gösteren yurttaşların görüşlerini önemsediğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kendisini bekleyen yurttaşların sorularını yanıtlamadan bölgeden ayrıldı.

Rize’nin İkizdere ilçesinde yapımına devam edilen taş ocağına karşı yurttaşların tepkisi sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu bölgeye geldi. 22 araçlık konvoyla ilçeye gelen bakan ilk önce İkizdere Kaymakamlığı’na ziyarette bulundu.

‘DIŞARIDAN GELENLERE KARŞI TAVRIMIZ BÖYLE OLMAYACAK’

Kaymakamlık çıkışı basın açıklaması yapan Karaismailoğlu projeye dair geçmişte söylediği sözleri tekrarladı. İyidere Lojistik Limanı için 10 farklı bölgede araştırma yapıldığını söyleyen Karaismailoğlu, en uygun taşın sadece İşkencedere Vadisi’nde bulunduğunu iddia etti. Bölge halkının şikayetlerini önemsediklerini belirten Karaismailoğlu, “Bölge halkıyla istişare etmek için buraya geldik. Bölgede etkilenecek 10 ağaç varsa yerine yüz ağaç dikeceğiz. Rizeliler başımızın üstünde ama buraya dışarıdan gelip, kaşımaya çalışanlara karşı tavrımız böyle olmayacaktır” dedi.

BAKAN SORULARI CEVAPSIZ BIRAKTI

Daha sonra taş ocağı ile ilgili düzenlenen bir toplantıya geçen bakan oradan da İşkencedere Vadisi’ne geçti. Kaymakamlık ve bakanlık görevlilerinin bulunduğu toplantıya ocağın yapılacağı Gürdere köyünden hiçbir yurttaş çağrılmadı.

Karaismailoğlu, önce çalışma yapılan alanı ziyaret etti. Daha sonra Cevizlik köyü girişinde bekleyen yurttaşları ziyaret eden bakan, yurttaşlar ile görüştü. Yurttaşların sorularına cevap vermeyen bakan taşın sadece bu bölgede bulunacağını söyleyerek bölgeden ayrıldı. Duruma tepki gösteren yurttaşlar, “Sabahtan beri burada bekliyoruz. Soğuktan donduk. Yazık, günah değil mi? Hiç muhatap bile olmadan bindi arabasına gitti” diyerek tepki gösterdi.

Bakanın bölgeyi terk ettiği sırada yurttaşlar, “Direne direne kazanacağız”, “Taş ocağı istemiyoruz” ve “Dereler özgürdür, özgür akacak” sloganları attı.

(MA)

Editör: Haber Merkezi