HATAY - Hatay Ekoloji Politik üyeleri, Arsuz Kaymakamlığı’nın ilçede kurulmak istenen krom ocağına ilişkin ÇED toplantısını eylem ve etkinlik yasağından muaf tutmasına tepki gösterdi.

Hatay Ekoloji Politik üyeleri, pandemi gerekçesiyle 15 günlük eylem ve etkinlik yasağı getiren Arsuz Kaymakamlığı’nın ilçede kurulmak istenen krom ocağına ilişkin yapılmak istenen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısını yasaktan muaf tutmasına karşı çıktı.

Konuya dair SYKP Hatay İl Örgütü binasında açıklama yapan Ekoloji Politik üyeleri adına Dr. Nihat Eraslan konuştu.

Eraslan, Arsuz Kaymakamlığı 12 Mart’ta aldığı kararla pandemi gerekçesiyle ilçedeki tüm eylem ve etkinliklere 15 gün süreyle yasak getirdiğini, ancak ilçenin Hüyük Mahallesi’nde kurulmak istenen krom ocağına ilişkin 18 Mart'ta  yapılacak  ÇED toplantısını bu yasaktan muaf tuttuğunu söyledi. Eraslan, tüm itirazlarına rağmen söz konusu maden ocağının yapılmak istenilmesini eleştirdi. 

“Türkiye geneli olduğu gibi ilimizde de yaşam ve sit alanlarına yönelik sermayenin talanına karşı çıkıyoruz” diyen Erslan, herkesi ekolojik yıkıma karşı çıkmaya davet etti.

Hatay Ekoloji Politik üyeleri şöyle: Defne Halk İnisiyatifi, TİP,  İHD Hatay Şubesi, HDP, SYKP, üToplumsal Özgürlük Partisi, Eğitim-Sen, HDK, Doğanın Çocukları, Defnenin Geleceği Platformu ve Tüm Emekli-Sen.

(MA)

Editör: Haber Merkezi