ANKARA- CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, AKP tarafından başlatılan Mersin Akkuyu’daki nükleer santrale sahip çıkacaklarını duyurarak, “Biz CHP olarak nükleer enerjisine karşı değiliz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, seçimleri kazanmaları durumunda uygulanacak enerji politikalarına ilişkin CHP Genel Merkezi’nde bir basın açıklaması yaptı. Akın, AKP’nin halihazırda yürüttüğü Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin inşaat çalışmalarına devam edileceğini söyledi.

‘AKP PROJELERİNİ DEVAM ETTİRECEĞİZ’

Devlette devamlılığın esas olduğunu söyleyen Akın, bu gerekçeyle AKP’nin yürüttüğü projeleri devam ettireceklerini belirtti. Akın, CHP olarak nükleer enerjiye karşı olmadıklarını belirterek şunları söyledi: “Akkuyu Nükleer Santrali projesi hakkında mevcut durum analizi, sözleşme detaylarını bilmiyoruz. Bunları irdeleyeceğiz. Bizim en büyük hedeflerimizden bir tanesi Türkiye’nin nükleer teknolojiye sahip olması. Türk vatandaşlarının da işin içinde olduğu ve oyuncu oldukları ve teknolojiyi geliştirdikleri bir noktaya getirelim diye uğraşıyoruz. Tüm enerji konularına açığız.”  

2018’DE ‘İPTAL EDECEĞİZ’ DEMİŞTİ

CHP, 2018 yılında yayınladığı seçim bildirgesinde söz konusu santrale karşı “Mümkünse iptal edeceğiz” demişti. Bunun yanı sıra Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da 3 Ağustos tarihinde Yeşil Gazeteye yaptığı bir açıklamada Akkuyu Nükleer Santrali’ne tamamıyla karşı olduklarını söylemişti.

EMO: NÜKLEER İNŞAATININ DURDURULMASI ÜLKE YARARINA

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) yayımladığı raporlarda inşaatta çatlakların meydana geldiğini, bu durumun iş güvenliği konusunda tehdit oluşturduğunu ve Türkiye enerji politikaları içerisinde bu santral ve nükleer enerjinin hem ekonomik hem de teknik açıdan yanlış bir tercih olduğunu vurgulamıştı. Raporlarda ayrıca söz konusu inşaatın derhal durdurulmasının ülke yararına olacağının altı çizilmişti.

( Kaynak:MA )

Editör: Haber Merkezi