RİZE -ÖTEKİLERİN GÜNDEMİ-  İkizdere’de yapılmak istenen taş ocağı çalışmaları sırasında yaşanan heyelanı incelemek isteyen CHP’li heyetin bölgeye girişine izin verilmedi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde yapılmak istenen taş ocağı için süren yol çalışmaları sırasında sabah saatlerinde heyelan yaşandı. Yol yapımı sırasında çalışan iş makinalarının yol açtığı heyelan çalışmaları yavaşlatırken, köylüler benzer olayların daha çok yaşanacağını belirtti.

Heyelan yaşanan yerde inceleme yapmak isteyen Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Giresun Milletvekili Necati Tığlı ve yanındaki heyetin alana girişine izin verilmedi. Büyük bir güvenlik önlemi ile karşılaştıklarını söyleyen Tığlı, “Doların yeşiline inat, doğanın yeşilini korumaya devam edeceğiz. İkizdere halkının yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

‘HUKUKA AYKIRI’

Meydana gelen heyelanı yerinde inceleme yapa haklarının olduğunu ifade eden avukat İbrahim Demirci ise, yapılan uygulamanın hukuka ve devam eden davaya aykırı olduğunu aktardı. Proje dosyasında bölgenin heyelan bölgesi olmadığının yazdığını dile getiren Demirci, “Bu sadece yol çalışması. Henüz taş ocağı çalışması yapılmıyor. Taş ocağına giden yolun çalışması yapılırken bu kadar heyelan olmuş. Taş ocağı açılıp çalışmaya başladığı zaman olabilecekleri biz herkesin tahayyülüne bırakıyoruz. Burada ciddi bir can ve mal kaybı olacak. Sadece köylüler açısından değil, burada çalışan işçiler ve askerler açısından da var. Bunun başta Ulaştırma Bakanlığı olmak üzere herkes tarafından duyulması gerekiyor” diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi