HABER MERKEZİ- 

Kötü para politikalarının sonucunun ağır olacağını her değerlendirmesinde dikkat çeken Selçuk Geçer, yıl sonunda doların göreceği rakamı verdi. Kademe kademe artışa dikkat çeken Geçer, "70 lira olacak" dedi tarihi verdi.

Doların önce 30 daha sonra kademeli olarak 70 lira olacağını ifade eden Seçuk Geçeri 1994 krizinden daha kötü bir sürece girilebileceğinin altını çizdi. 

Dolarda kademeli artışa dikkat çeken Selçuk Geçer, "Son iki üç yıldır pek sakin geçmiyor ama yine de sonbahara göre sakin sayılır. Kış ayları sert geçer, kur hareketleri açısından bakıldığında da sertleşmeye başlar" dedi.

ENFLASYON DOLARI 30 LİRAYA ÇEKECEK

Sadece enflasyonun etkisinin kuru 30 liraya çekeceğini belirten Geçeri ," Ben sadece enflasyonun etkisinin kura uygulanmasıyla 30 liranın kıyısına geleceğimizi hatta geçebileceğimizi düşünüyorum dolar kurunda. Parite etkisi daha şiddetli olursa bu biraz daha yukarı olabilir." ifadelerini kullandı.

( Kaynak: https://www.medyatava.com/foto-galeri/dolar-kadem-kademe-firlayacak-selcuk-gecer-once-30-lira-sonra-70-dedi-iste-o-tarih_270168 )

Editör: Haber Merkezi